ΑρχικήReviewsCorsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε

Corsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε

Το Xeneon Flex χρησιμοποιεί ένα εύκαμπτο πάνελ LG W-OLED 45 ιντσών με λαβές που ξεπροβάλλουν από κάθε πλευρά.

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι να βλέπεις μια οθόνη να λυγίζει και ακόμη και να διπλώνει στη μέση χωρίς να πάθει ζημιά, δεν έχουμε βρει ακόμα τον τέλειο τρόπο να δημιουργήσουμε εύκαμπτες OLED. Η Corsair κάνει δοκιμές στην τεχνολογία αυτή, με τη νέα της οθόνη παιχνιδιών Xeneon Flex που επιτρέπει στους χρήστες να λυγίζουν την κάθε πλευρά για να δημιουργήσουν μια πιο καθηλωτική οπτική εμπειρία.

Δείτε επίσης: Dell οθόνη 32 ιντσών 4K κοστίζει όσο μια οθόνη Studio

Corsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε
Corsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε

Το Xeneon Flex δεν είναι μια εντελώς νέα ιδέα. Πίσω στο CES 2021, η ίδια η LG παρουσίαζε ένα παρόμοιο πρωτότυπο στην γκάμα της, με ένα πάνελ OLED 48 ιντσών που, με το πάτημα ενός κουμπιού, μεταμορφωνόταν αργά αργά από μια εντελώς επίπεδη οθόνη σε μια με απαλή καμπύλη που γέμιζε την περιφερειακή όραση ενός παίκτη. Αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πρωτότυπα, η επίδειξη της LG ήταν αρκετά απλή. Χρησιμοποιούσε επίσης έναν μηχανισμό για να λυγίζει και να ξελυγίζει απαλά την οθόνη.

Οι κινητήρες του μηχανισμού προσθέτουν κόστος, και ακόμη ένα πράγμα που μπορεί να σπάσει, στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Για τα Xeneon Flex, η Corsair έχει αντικαταστήσει τους μηχανισμούς με ένα ζευγάρι λαβές που ανοίγουν και στις δύο πλευρές της οθόνης. Για να δημιουργήσετε μια απαλή καμπύλη, απλά τις πιάνετε και τις τραβάτε. Για να ισιώσει ξανά η οθόνη πρέπει να κάνετε το αντίθετο. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό επίπεδο καμπύλης σε κάθε πλευρά, το οποίο δεν έχει πραγματικά πρακτικά οφέλη, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι είναι μια επιλογή.

Corsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε
Corsair Xeneon Flex: Η νέα gaming οθόνη που λυγίζει όπως θέλετε

Δείτε επίσης: Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Το πάνελ LG W-OLED 45 ιντσών του Xeneon Flex έχει μια γενναιόδωρη αναλογία διαστάσεων 21:9 που έχει ανάλυση 3.440×1440 pixel με ρυθμό ανανέωσης έως και 240 Hz και είναι πλήρως συμβατό με τα standards του Nvidia G-Sync και του AMD Adaptive Syncum Premi. Η μέγιστη φωτεινότητα είναι στα 1.000 nits, με αναλογία αντίθεσης 1.350.000:1 και μια σειρά από θύρες συνδεσιμότητας με καλές δυνατότητες, τόσο στο πίσω μέρος της οθόνης όσο και στο μπροστινό μέρος. Το μόνο πράγμα που δεν γνωρίζουμε είναι η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα, τα οποία η Corsair υπόσχεται ότι θα κοινοποιηθούν πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS