ΑρχικήReviewsΤα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Η Samsung αποκάλυψε δυο νέα smartwatches: το Galaxy Watch 5 και το πιο ισχυρό, Watch 5 Pro, που είναι φιλικό προς εξωτερικούς χώρους.

Το Galaxy Watch 5, που αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση Unpacked της Samsung την Τετάρτη, είναι η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να φτιάξει το απόλυτο ρολόι Android μετά το περσινό Galaxy Watch 4. Αυτή τη φορά έρχεται μαζί με ένα μεγαλύτερο μοντέλο Pro, με τα δύο μοντέλα να έχουν σχεδιαστεί για κυκλοφορία στις 26 Αυγούστου μαζί με τα νέα Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Fold 4 και Flip 4.

Το περσινό ρολόι χρησίμευσε ως το ντεμπούτο του νέου Wear OS 3 της Google — το οποίο ανέπτυξε από κοινού η Samsung — και παρόλο που δεν ήταν τέλειο, περιλάμβανε μια φιλόδοξη δέσμη νέων health sensors που στόχευαν να φέρουν βιο-αντίσταση με βάση τον καρπό και μετρήσεις λίπους στο Samsung Health.

Το 2022 είναι μια εντελώς νέα ιστορία. Η Google διαθέτει το Pixel Watch που έρχεται αυτό το φθινόπωρο, υπόσχεται ένα συνδυασμό από Fitbit και αυτόματες έξυπνες συσκευές και design της Google. Εν τω μεταξύ, τα νέα ρολόγια της Samsung υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σχέση με πέρυσι, αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος και υποτιθέμενα πιο ανθεκτικό sapphire crystal για το ρολόι αντί για Gorilla Glass. Η εξαιρετικά δυνατή μπαταρία του μοντέλου Samsung Galaxy Watch 5 Pro υπόσχεται ότι μπορείτε να το φοράτε πολλές μέρες μεταξύ των φορτίσεων, μια τάση που η Apple αναφέρει ότι θα ακολουθήσει στο επόμενο ρολόι της αυτό το φθινόπωρο.

Δείτε επίσης: Samsung: Το One UI Value Up Challenge ήρθε για κάποιους χρήστες

Αξίζει να αποκτήσετε το Watch 5; Ή, το μοντέλο Pro; Ή θα πρέπει να περιμένετε να δείτε τι είναι το Pixel Watch; Η Samsung είναι η πρώτη στο φετινό φθινοπωρινό κύμα ρολογιών, οπότε ας αναλύσουμε τι έχει. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε άλλα ρολόγια ακόμα, γιατί δεν είναι ακόμα εδώ. Αλλά το πιο πρόσφατο μοντέλο ρολογιού της Samsung φαίνεται σαν μια πιο μέτρια αναβάθμιση σε σύγκριση με πέρυσι, με λίγες μόνο αξιοσημείωτες αλλαγές.

Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα
Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Το Watch 5 της Samsung μόνο με Bluetooth θα ξεκινά από 280 $ (269 £, 495 AU $), με την έκδοση LTE από 330 $. Αλλά το μοντέλο Pro με μεγαλύτερη μπαταρία και θήκη τιτανίου ξεκινά από 450 $ (394 £, 725 AU $) ή 500 $ για την έκδοση LTE. Η Samsung προσφέρει κάποιες εκπτώσεις σε trade-in προπαραγγελίες: 75 $ έκπτωση για το Watch 5 ή 125 $ έκπτωση για το Pro εάν αλλαχτεί ένα “κατάλληλο” ρολόι, μαζί με 50 $ credit για αξεσουάρ. Άλλοι λιανοπωλητές μπορεί επίσης να καταλήξουν να έχουν εκπτώσεις πωλήσεων και συναλλαγών.

Το προηγούμενο Watch 4 είχε μπαταρία 361 mAh για το μέγεθος 44 mm ή 247 mAh για την έκδοση 40 mm. Το Watch 5 διαθέτει μπαταρία 410 mAh στο μέγεθος 44 mm ή 284 mAh στο μικρότερο μοντέλο. Αυτό θεωρητικά θα πρέπει να δώσει λίγο περισσότερη διάρκεια μπαταρίας, αν και ποιος ξέρει πόσο περισσότερη συγκεκριμένα; Το τελευταίο Watch 4 έτεινε να διαρκεί περίπου δύο ημέρες.

Το μεγαλύτερο άλμα έρχεται στο νέο μοντέλο Samsung Galaxy Watch 5 Pro, το οποίο έχει μια τεράστια μπαταρία 590 mAh. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρεις ημέρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ανάλογα με τη χρήση. Η Samsung λανσάρει το Pro (με το υψηλότερο κόστος και τη θήκη από τιτάνιο) σε δρομείς που χρησιμοποιούν GPS ή σε άτομα σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να θέλουν επιπλέον αντοχή και διάρκεια μπαταρίας.

Δείτε επίσης: Apple Chip Expert εγκαταλείπει την εταιρεία και πάει στην Samsung

Το Samsung Galaxy Watch 5 έχει αισθητήρες καρδιακού ρυθμού, τον ηλεκτρικό αισθητήρα βιοαντίστασης και τον αισθητήρα ECG του προηγούμενου Watch 4, αλλά ο αισθητήρας θερμοκρασίας δέρματος που βασίζεται σε υπέρυθρες είναι καινούριος — τουλάχιστον στα ρολόγια Samsung. Η ανίχνευση θερμοκρασίας είναι μια πρόσφατη τάση στα wearables: τα ρολόγια της Fitbit το έχουν εδώ και μερικά χρόνια, τα bands Halo της Amazon το έχουν, το δαχτυλίδι Oura το έχει και το επόμενο ρολόι της Apple αναφέρεται ότι το έχει.

Η θερμοκρασία του δέρματος θα προστεθεί στις υπόλοιπες μετρήσεις υγείας της Samsung για να δημιουργήσει διαφορετικούς τρόπους αντίληψης των αλλαγών στην υγεία, αλλά δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο μπορεί να εξελιχθεί. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία με άλλους αισθητήρες θερμοκρασίας δέρματος λειτουργούν ακολούθως: τα αποτελέσματα είναι σχετικά, όχι συγκεκριμένα, εστιάζονται περισσότερο στις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου παρά σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ένδειξη που μοιάζει με θερμόμετρο.

Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα
Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Το Watch 5 φαίνεται να έχει παρόμοιες διαστάσεις με τα τελευταία μοντέλα Watch 4, αλλά είναι μερικά γραμμάρια βαρύτερο και για τα δύο μεγέθη. Οι χρωματικές επιλογές περιλαμβάνουν graphite, sapphire, pink gold και silver.

Εν τω μεταξύ, το Samsung Galaxy Watch 5 Pro με μεγαλύτερη μπαταρία είναι σημαντικά μεγαλύτερο, με ένα επιπλέον χιλιοστό σε πάχος και επιπλέον χιλιοστό σε μήκος και πλάτος σε σχέση με το Watch 5 των 44 χιλιοστών. Στα 46,5 γραμμάρια, είναι σημαντικά βαρύτερο, έχοντας σχεδόν το διπλάσιο του βάρους του περσινού Watch 4 των 40mm (25,9 γραμμάρια). Το design της θήκης από τιτάνιο διατίθεται είτε σε μαύρο είτε σε γκρι, με D-buckle στο sport band.

Η Samsung προσθέτει νέες προσόψεις ρολογιών φέτος, πάνω σε μια συλλογή που ήταν ήδη αρκετά εξαιρετική πέρυσι. Αυτά τα ρολόγια και τα χρώματά τους θα προσφέρουν τις περισσότερες προσαρμοσμένες εμφανίσεις για τους περισσότερους ανθρώπους, ούτως ή άλλως.

Ένα πράγμα που φαίνεται να έχει χαθεί, ωστόσο, είναι αυτό το φυσικό περιστρεφόμενο πλαίσιο που ήταν στο κλασικό σχέδιο του Watch 4. Το πλαίσιο αφής της Samsung είναι πλέον ο προεπιλεγμένος τρόπος αλληλεπίδρασης, αλλά η εταιρεία θα διατηρήσει το Galaxy Watch 4 Classic στη σειρά εάν θέλετε ένα ρολόι με φυσικό καντράν.

Η Samsung έχει προχωρήσει σε sapphire crystal για το Watch 5, το οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα είναι 60% πιο ανθεκτικό. Θα σημαίνει αυτό καλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές ή βελτιωμένη αντοχή από θραύση;

Το Watch 5 Pro υπόσχεται, φυσικά, ένα ακόμα καλύτερο sapphire crystal, συν μια θήκη από τιτάνιο γύρω από το ρολόι (έναντι αλουμινίου στο κανονικό Watch 5).

Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα
Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν προαιρετικά μοντέλα LTE με ενσωματωμένο cellular (όχι 5G φέτος, αν και κανένα άλλο ρολόι δεν έχει 5G), συν 5 ATM water resistance για κολύμπι. Η ίδια σειρά αισθητήρων υγείας είναι και στα δύο μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων ECG, καρδιακών παλμών, θερμοκρασίας και βιοαντίστασης. Τα ρολόγια περιλαμβάνουν επίσης 16 GB αποθηκευτικού χώρου για μουσική ή εφαρμογές, Wi-Fi dual-band και Bluetooth 5.2.

Σημειωτέον, κανένα από τα δύο ρολόγια δεν χρησιμοποιεί το τσιπ Snapdragon W5 της Qualcomm που ανακοινώθηκε πρόσφατα, το οποίο υπόσχεται καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και έρχεται σε άλλα ρολόγια Wear OS αργότερα φέτος. Αντίθετα, η Samsung χρησιμοποιεί τον δικό της διπύρηνο επεξεργαστή Exynos W920 1,18 GHz, ο οποίος φαίνεται να είναι ίδιος με αυτόν που έχει το περσινό Watch 4. Οι επεξεργαστές ρολογιών δεν είναι το είδος των πραγμάτων που οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία και είναι άγνωστο ακόμα πόσο καλύτερο το νέο chipset της Qualcomm θα μπορούσε να είναι.

Όπως το Galaxy Watch 4 πέρυσι (και άλλα νέα ρολόγια Wear OS 3 που γνωρίζουμε), το Samsung Galaxy Watch 5 δεν θα λειτουργεί με iOS. Είναι μόνο για τηλέφωνα Android (σύμφωνα με τη Samsung, Android 8 ή νεότερη έκδοση, με περισσότερο από 1,5 GB μνήμης RAM). Αλλά, πιο συγκεκριμένα, οι αισθητήρες ECG, στρες και βιοαντίστασης λειτουργούν μόνο με τηλέφωνα Samsung. Πέρυσι, αυτά τα χαρακτηριστικά υγείας χρειάζονταν επίσης τηλέφωνα Samsung για να λειτουργήσουν.

Αν αυτό παραμείνει αληθινό, είναι ένα μεγάλο όριο στο πόσο ελκυστικό θα είναι το Samsung Galaxy Watch 5 για τους περισσότερους κατόχους τηλεφώνων Android. Αξίζει να περιμένετε το Pixel Watch της Google, το οποίο αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, για να δείτε πώς συγκρίνονται τα χαρακτηριστικά του. Η μεγαλύτερη διαφορά με το νεότερο ρολόι της Samsung φέτος είναι ότι δεν θα είναι πλέον το μόνο ρολόι Wear OS 3 που κυκλοφορεί.

Πηγή: cnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS