ΑρχικήinetArrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων

Arrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων

Η εταιρεία EV Arrival, “παγώνει” τα έργα λεωφορείων και αυτοκινήτων μειώνοντας το κόστος και δημιουργώντας έσοδα από το ντεμπούτο του βαν.

Η αγγλοαμερικανική εταιρεία startup EV Arrival βάζει στον πάγο τα πρωτοποριακά της έργα των λεωφορείων και αυτοκινήτων καθώς αγωνίζεται να διαχειριστεί τα αποθέματα μετρητών της. Η Financial Times αναφέρει ότι η εταιρεία, η οποία δήλωσε ότι θα απολύσει το ένα τρίτο του προσωπικού της τον περασμένο μήνα, θα επικεντρωθεί τώρα στην ολοκλήρωση του φορτηγού παράδοσης. Η Arrival είπε ότι είχε μέχρι και 20.000 παραγγελίες με UPS για το όχημα και αναμένει να βγάλει τα πρώτα μοντέλα αργότερα μέσα στο έτος. Αυτό ελπίζουμε ότι θα μειώσει την πίεση στα αποτελέσματα της εταιρείας και θα ενισχύσει την τιμή της μετοχής της, η οποία έχει πέσει 90 τοις εκατό από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω SPAC πέρυσι.

Arrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων
Arrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων

Η εταιρεία δεν μπόρεσε να σχολιάσει στο Engadget την έκθεση των FT, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Η Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε non-Tesla EV ιδιοκτήτες

Η Arrival ξεκίνησε ουσιαστικά με το έργο του ηλεκτρικού λεωφορείου και έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά μοντέλα έτοιμα για δοκιμές σε πραγματικό κόσμο. Το αυτοκίνητό της, σχεδιασμένο για να πωλείται σε οδηγούς ride-share, βρισκόταν στο στάδιο του πρωτοτύπου και η εταιρεία είχε στρατολογήσει τον Tom Elvidge από την Uber για να εκτελέσει το πρόγραμμα. Η έκθεση των FT λέει ότι και τα δύο έργα βρίσκονται σε στασιμότητα προς το παρόν και είναι πιθανό να αναβιώσουν μόλις η Arrival αρχίσει να βγάζει χρήματα. Το έργο του αυτοκινήτου μπορεί, ωστόσο, να βρεθεί “συμπιεσμένο” από την επικείμενη ύφεση και από το γεγονός ότι τόσα χρήματα VC, τα οποία δόθηκαν σε νεοσύστατες εταιρείες μεταφορών όπως η Uber, έχουν πλέον στερέψει, οδηγώντας σε ένα κύμα κλεισίματος.

Arrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων
Arrival: Διακόπτει τα έργα ηλεκτρικών λεωφορείων και αυτοκινήτων

Δείτε επίσης: Η BYD ανακοινώνει παραδόσεις EV σε Γερμανία και Σουηδία το Q4 2022

Η μεγαλύτερη τραγωδία από όλα αυτά είναι ότι η εστίαση της Arrival στην επανάσταση στα δημόσια λεωφορεία ήταν μια πραγματικά διαφορετική προσέγγιση από τους περισσότερους κατασκευαστές EV. Τα λεωφορεία είναι ένα εξάρτημα σχεδόν σε κάθε πόλη και ενώ είναι πάντα καλύτερο για το περιβάλλον να χρησιμοποιείται ένα λεωφορείο αντί ένα αυτοκίνητο, το να τα κάνεις ακόμα πιο οικολογικά ήταν ένα εξαιρετικό σχέδιο. Το ότι το δημόσιο έργο έχει διακοπεί υπέρ του στόλου των φορτηγών εφοδιαστικής δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί σπουδαίο σημάδι για το μέλλον των δημόσιων μεταφορών.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS