ΑρχικήgamingBernie Stolar: Ο θρύλος στον κλάδο του gaming πέθανε σε ηλικία 75...

Bernie Stolar: Ο θρύλος στον κλάδο του gaming πέθανε σε ηλικία 75 ετών

Μια σημαντική προσωπικότητα στον κλάδο του gaming, που βρίσκεται πίσω και από το Sony PlayStation και το Sega Dreamcast, ο Bernie Stolar, πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 75 ετών. Τα νέα έγιναν γνωστά από φίλους του Stolar.

Bernie Stolar πέθανε

Ο Stolar υπήρξε Πρόεδρος και Chief Operating Officer στη Sega of America, όπου επέβλεπε την ανάπτυξη της δημοφιλούς κονσόλας Dreamcast. Πριν βρεθεί στη Sega of America, ο Bernie Stolar ήταν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στη Sony Computer Entertainment και βοήθησε στην ανάπτυξη μιας σειράς πρωτότυπων παιχνιδιών για την κυκλοφορία του αυθεντικού PlayStation. Όσο ήταν στη Sony, υπέγραψε franchise παιχνιδιών όπως τα Crash Bandicoot, Ridge Racer, Oddworld Inhabitants, Spyro The Dragon και Battle Arena Toshinden.

Δείτε επίσης: Demo του Final Fantasy 16: Θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο;

Μου άρεσε να δουλεύω για τη Sony“, είχε πει ο Stolar στο GameBeat κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2015. “Πραγματικά μου άρεσε. Αλλά όταν ήρθε η ευκαιρία να πάω στη Sega και να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση της επιχείρησης και να βρω νέο hardware, με ενδιέφερε πολύ να το κάνω. Βέβαια, δεν θα είχα φύγει από τη Sony αν δεν ζούσα και εγώ με τον φόβο ότι θα απολυθώ μαζί με όλους τους άλλους“. Τότε γίνονταν κάποιες ανακατατάξεις στη Sony. Το στέλεχος πρόσθεσε ότι “όταν έφτασα στη Sega, είπα αμέσως “πρέπει να σκοτώσουμε το Saturn. Πρέπει να σταματήσουμε το Saturn και να αρχίσουμε να χτίζουμε τη νέα τεχνολογία. Αυτό έκανα“.

Κι έτσι ο Bernie Stolar βοήθησε στην εμφάνιση του Dreamcast, μιας κονσόλας που πούλησε περισσότερες από εννέα εκατομμύρια μονάδες συνολικά.

Δείτε επίσης: Η Microsoft θέλει να κάνει το Edge το πιο δημοφιλές gaming browser

Bernie Stolar Sony Sega
Bernie Stolar: Ο θρύλος στον κλάδο του gaming πέθανε σε ηλικία 75 ετών

Ο θρύλος στον κλάδο του gaming πήγε στην Adscape Media το 2015, προτού η εταιρεία αγοραστεί από την Google. “Δεν υπήρχε ενδιαφέρον για παιχνίδια στη Google εκείνη την εποχή“, είχε πει ο Stolar. “Πήγα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που ήταν ο Eric Schmidt, και είπα, “γιατί δεν βάζουμε διαφημίσεις σε όλα αυτά τα παιχνίδια και να τα δώσουμε δωρεάν στο διαδίκτυο;“. Μου είπεδεν ασχολούμαστε με τα παιχνίδια. Είπα “δεν θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι. Δεν αναπτύσσουμε παιχνίδια. Παίρνουμε παιχνίδια από εκδότες και τα κάνουμε streaming μέσω του online δικτύου μας. Δεν θα το έκανε. Τότε ήξερα ότι έπρεπε να φύγω από την εταιρεία“.

Μετά από τη Google, ο Stolar εργάστηκε για μια σειρά από startups, όπως οι GetFugu, Zoom Platform, Jordan Freeman και CogniToys.Το κάνω αυτό από το 1980. Μου αρέσει αυτή η επιχείρηση. Μου αρέσει γιατί δουλεύω με ανθρώπους που είναι νέοι και παθιασμένοι”, εξήγησε τότε ο Stolar. “Είμαι ένας από τους παλιούς γκριζομάλληδες στη βιομηχανία, αλλά είναι υπέροχο να δουλεύεις με όλους αυτούς τους νεαρούς ταλαντούχους“.

Δείτε επίσης: Η Sony θα μπορούσε να αναπτύσσει τρία νέα gaming headsets

Ο Bernie Stolar ήταν αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στον κλάδο του gaming και τόσο η Sega όσο και η Sony του χρωστούν πολλά (κυρίως για τα Dreamcast και PlayStation).

Πηγή: www.thegamer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS