ΑρχικήHow ToPS4/PS5: Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο PlayStation Network account σας;

PS4/PS5: Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο PlayStation Network account σας;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν τους λογαριασμούς τους. Το 2FA μπορεί να εφαρμοστεί και στον λογαριασμό σας στο PlayStation Network (PSN), προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το 2FA από την κονσόλα PlayStation ή από πρόγραμμα περιήγησης.

2FA PlayStation

PlayStation: Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο PS4 ή το PS5 σας;

Η διαδικασία ρύθμισης του ελέγχου ταυτότητας είναι σχεδόν πανομοιότυπη στο PS4 και το PS5. Η μόνη διαφορά είναι ότι το PS5 αντικατέστησε το "Account Management > Account Information" με το "Users and Accounts". Παρακάτω θα δείτε τη διαδικασία ρύθμισης σε ένα PS4, οπότε έχετε υπόψη σας το προαναφερθέν βήμα, εάν χρησιμοποιείτε PS5.

  1. Ενεργοποιήστε την κονσόλα PlayStation, επιλέξτε τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε το 2FA και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις".
  2. Επιλέξτε "Account Management" στην επόμενη οθόνη. Εάν χρησιμοποιείτε PS5, επιλέξτε "Users and Accounts".
  3. Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι, θα σας ζητηθεί να το κάνετε. Μόλις συνδεθείτε, επιλέξτε "Account Information". Αυτό το βήμα δεν υπάρχει στο PS5.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Security".
  5. Τέλος, επιλέξτε "2-Step Verification".
  6. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να λαμβάνετε τον κωδικό επαλήθευσης. Υπάρχουν δύο επιλογές.
  • Μήνυμα κειμένου: Εισαγάγετε τον αριθμό του κινητού σας για να λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης μέσω SMS.
  • Εφαρμογή Authenticator: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (όπως Authy ή Google Authenticator) για να λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης. Θα χρειαστεί να σαρώσετε έναν QR code με την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας εδώ για να συνδεθείτε.

Αφού επιλέξετε μια από τις δύο μεθόδους, θα κληθείτε να εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που λάβατε. Βάλτε τον κωδικό και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Verify".

Δείτε επίσης: Όλο και περισσότερες γυναίκες κατηγορούν την Sony (τμήμα PlayStation) για σεξισμό

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) έχει πλέον ρυθμιστεί στο PlayStation 4 (PS4) και PlayStation 5 (PS5).

PlayStation: Ενεργοποιήστε το 2FA μέσω ενός προγράμματος περιήγησης

  1. Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω browser, ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PSN στον επίσημο ιστότοπο της Sony. Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο "Security" στο αριστερό τμήμα του παραθύρου της σελίδας του λογαριασμού σας.
  2. Στη σελίδα Security, πηγαίνετε προς τα κάτω στην ενότητα "2-Step Verification" και κάντε κλικ στο κουμπί "Edit" στα δεξιά της επιλογής Status.
  3. Θα εμφανιστεί το παράθυρο 2-Step Verification. Όπως και πριν, θα πρέπει να αποφασίσετε και να επιλέξετε πώς θα λαμβάνετε τον κωδικό επαλήθευσης: μήνυμα κειμένου ή Εφαρμογή Authenticator (ίδια διαδικασία με πριν).
  4. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που λάβατε. Αφού βάλετε τον κωδικό στο πλαίσιο κειμένου, κάντε κλικ στο "Verify".
  5. Η επόμενη οθόνη θα επιβεβαιώσει ότι έχετε ρυθμίσει το 2FA. Θα δείτε επίσης μια λίστα με δέκα backup κωδικούς. Αυτοί οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για να συνδεθείτε, όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας. Ο κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Σημειώστε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε αυτούς τους κωδικούς. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας για κάποιο λόγο, ενδέχεται να αποκλειστείτε από τον λογαριασμό σας.
  6. Επιλέξτε το μικρός πλαίσιο που λέει για την αποθήκευση των κωδικών, για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε αποθηκεύσει τους εφεδρικούς κωδικούς και κάντε κλικ στο "OK".

Δείτε επίσης: PlayStation history: Πώς φτάσαμε στο PlayStation 5;

Η διαδικασία εγκατάστασης του 2FA έχει πλέον ολοκληρωθεί.

PS4/PS5: Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο PlayStation Network account σας;

Πώς να βρείτε τους εφεδρικούς κωδικούς σας

Οι εφεδρικοί σας κωδικοί χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που η μέθοδος ελέγχου ταυτότητας δεν λειτουργεί. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε αποθηκεύσει σε ασφαλή τοποθεσία τους bakup κωδικούς, κατά την αρχική ρύθμιση του 2FA για την προστασία του PS4 ή PS5. Εάν δεν το κάνατε και εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, μπορείτε να βρείτε τους κωδικούς στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας.

Μπορείτε να βρείτε τους εφεδρικούς κωδικούς 2FA στον Ιστό ή στην κονσόλα σας.

Βρείτε εφεδρικούς κωδικούς (web)

Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PSN στον επίσημο ιστότοπο της Sony και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Security" στο αριστερό τμήμα του παραθύρου.

Πηγαίνετε προς τα κάτω στην ενότητα 2-Step Verification και θα δείτε την επιλογή "Backup Codes". Πατήστε πάνω και θα εμφανιστεί η λίστα με τους κωδικούς.

Δείτε επίσης: Hogwarts Legacy: Έρχεται σύντομα σε PC, PS4, PS5 και Xbox!

Βρείτε του εφεδρικούς κωδικούς (κονσόλα)

Στην κονσόλα σας, μεταβείτε στα Settings > Account Management > Account Info > Security > 2-Step Verification και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Backup Codes". Στο PS5, πηγαίνετε στα Settings > Users and Accounts > Security > 2-Step Verification > Backup Codes.

Θα εμφανιστεί μια λίστα κωδικών.

Φυλάξτε τους σε ασφαλές μέρος.

Με το 2FA, θα προσφέρετε extra προστασία στο PlayStation Network account σας.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS