ΑρχικήyoutubeΗ βαθύτερη τρύπα του κόσμου προσφέρει «ανεξάντλητη καθαρή ενέργεια»

Η βαθύτερη τρύπα του κόσμου προσφέρει «ανεξάντλητη καθαρή ενέργεια»

Μια αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να σκάψει τη βαθύτερη τρύπα του κόσμου προκειμένου να φτάσει μια ανεξάντλητη παροχή γεωθερμικής ενέργειας από τον φλοιό της Γης.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk προτρέπει την Ευρώπη να στραφεί στην πυρηνική ενέργεια για τις ανάγκες της

τρύπα

Το spinoff του MIT Quaise Energy συγκέντρωσε 63 εκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει μία τρύπα 20 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, σχεδόν διπλάσια από τις βαθύτερες τρύπες που έχουν γίνει ποτέ, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 500 C.

Η Quaise Energy περιγράφει το έργο ως «αναγκαιότητα, όχι επιλογή», ​​προσφέροντας μια πηγή ενέργειας τόσο ισχυρή όσο κάθε ορυκτό καύσιμο και τόσο καθαρή όσο η ηλιακή, η αιολική ή η υδροηλεκτρική ενέργεια.

«Η βαθιά γεωθερμική ενέργεια βρίσκεται στον πυρήνα ενός ενεργειακά ανεξάρτητου κόσμου», αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.

«Η αποστολή μας είναι να φέρουμε αυτή την ανεξάντλητη, ανανεώσιμη, καθαρή πηγή ενέργειας στις μελλοντικές γενιές. Αυτή είναι η βαθιά δύναμη της γεωθερμίας. Ξεκλειδώνουμε ενέργεια για όλους».

Η γεωθερμία είναι μια από τις παλαιότερες πηγές ενέργειας του κόσμου που αξιοποιούνται από τον άνθρωπο, αλλά τα εργοστάσια που την εκμεταλλεύονται χτίζονται επί του παρόντος σε περιοχές υψηλής τεκτονικής δραστηριότητας όπου θερμοί βράχοι βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια.

Δείτε ακόμα: Intel: Το νέο crypto chip έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικό
ενέργεια

Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην πολύ πιο πανταχού παρούσα βαθιά γεωθερμική ενέργεια, η Quaise Energy αναπτύσσει μια πρωτοποριακή μορφή γεώτρησης γνωστής ως ηλεκτρομαγνητική γεώτρηση κυμάτων χιλιοστών, η οποία χρησιμοποιεί σωλήνες κενού για να εκτοξεύει δέσμες φωτός υψηλής ισχύος που καίγονται αποτελεσματικά στη Γη.

Η σημαντική ανακάλυψη θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει σε οποιαδήποτε χώρα στη Γη να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση.

«Χρειαζόμαστε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας χωρίς άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Mark Cupta, διευθύνων σύμβουλος της Prelude Ventures, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε σε έναν κύκλο χρηματοδότησης 40 εκατομμυρίων δολαρίων Series A για την εκκίνηση καθαρής ενέργειας.

«Η Quaise Energy προσφέρει μία από τις πιο αποδοτικές από πλευράς πόρων και σχεδόν απείρως κλιμακούμενες λύσεις για την τροφοδοσία του πλανήτη μας. Είναι το τέλειο συμπλήρωμα στις τρέχουσες λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε σε βιώσιμη ενέργεια βασικού φορτίου σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον».

Δείτε επίσης: Εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας στοχεύει τον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης προϊόντων και την κατασκευή έτοιμων προς χρήση μηχανημάτων γεώτρησης που θα μπορούν να αναπτυχθούν έως το 2024. Η Quaise Energy θα διπλασιάσει επίσης την ομάδα μηχανικών της, με έδρα τη Βοστώνη, το Χιούστον και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS