ΑρχικήinetZuckerberg: Μην τραβήξετε screenshot από τα Facebook Messenger chat σας

Zuckerberg: Μην τραβήξετε screenshot από τα Facebook Messenger chat σας

Ο Mark Zuckerberg εξέδωσε μια υπενθύμιση – και μια προφανή προειδοποίηση – στους χρήστες του Facebook Messenger που τραβάνε screenshots από τις συνομιλίες τους.

Zuckerberg
Zuckerberg: Μην τραβήξετε screenshot από τα Facebook Messenger chat σας

Δείτε επίσης: Φινλανδία: Προειδοποιεί για hijack λογαριασμών Facebook μέσω phishing

Ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Meta ανέφερε σε μια ανάρτηση την Παρασκευή ότι μια ενημέρωση στο Messenger θα ειδοποιούσε τους χρήστες εάν μια συνομιλία τους έχει γίνει screenshot από άλλο άτομο.

“Νέα ενημέρωση για κρυπτογραφημένες συνομιλίες Messenger από άκρο σε άκρο, ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση εάν κάποιος τραβήξει ένα screenshot σε ένα μήνυμα που εξαφανίζεται”, έγραψε ο Ζάκερμπεργκ μαζί με ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας συνομιλίας με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν.

«Προσθέτουμε επίσης GIFs, αυτοκόλλητα και αντιδράσεις σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Πώς να “κλειδώσετε” το προφίλ σας στο Facebook;

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια ενημέρωση της ευρέως χρησιμοποιούμενης πλατφόρμας Facebook Messenger που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τα μηνύματά τους να εξαφανίζονται.

Η λειτουργία έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να παρουσιαστεί για τους χρήστες του Facebook στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το USA Today.

Οι αντίπαλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρουν ήδη επιλογές για την εξαφάνιση των μηνυμάτων των χρηστών, καθώς και ειδοποιήσεις όταν μια συνομιλία έχει γίνει screenshot.

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο – μια άλλη νέα πρόσφατη εισαγωγή στο Facebook.

Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι η κίνηση του Facebook ήταν απάντηση σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και μια ευρύτερη διαμάχη σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα δικαιώματα στην ελευθερία του λόγου.

Δείτε επίσης: Facebook/Meta: “Η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς”, σύμφωνα με έκθεση

«Πότε θα προσθέσετε το κουμπί «δεν μου αρέσει»; Χρειαζόμαστε απαντήσεις…», έγραψε ένας χρήστης του Facebook απαντώντας στην ανάρτηση του Zuckerberg.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS