ΑρχικήinetΤο Dogecoin εκτινάσσεται αφού η Tesla το δέχτηκε για ορισμένα εμπορεύματα

Το Dogecoin εκτινάσσεται αφού η Tesla το δέχτηκε για ορισμένα εμπορεύματα

Την Παρασκευή, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla άρχισε να δέχεται το cryptocurrency Dogecoin ως πληρωμή για ορισμένα εμπορεύματα στον ιστότοπό της.

Dogecoin Tesla

Δείτε επίσης: Η Tesla αφαίρεσε οποιαδήποτε αναφορά για το 2022 από το Cybertruck site

«Τα εμπορεύματα της Tesla μπορούν να αγοραστούν με το Dogecoin», έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, την Παρασκευή.

Μετά την εμφάνιση του Dogecoin ως επιλογή πληρωμής στον ιστότοπο της Tesla, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε κατά 11%. Το Dogecoin είναι επί του παρόντος το 11ο μεγαλύτερο νόμισμα cryptocurrency με κεφαλαιοποίηση 25,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η ύφεση στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες ώθησε την τιμή του Dogecoin στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2021. Παραμένει 74% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που έγινε τον Μάιο του περασμένου έτους.

Ο ιστότοπος της Tesla δεν επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν τα ηλεκτρικά της οχήματα με το Dogecoin. Ωστόσο, επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ορισμένα συλλεκτικά αντικείμενα με το κρυπτονόμισμα. Τα είδη πωλούνται λιανικά για 300 DOGE ($57), 835 DOGE ($160) και 12.020 DOGE ($2.287), αντίστοιχα, και φαίνεται να έχουν εξαντληθεί.

Δείτε επίσης: Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Dogecoin Tesla

Η σελίδα υποστήριξης Dogecoin της Tesla λέει ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν τα δικά τους wallets Dogecoin ρυθμισμένα για να πληρώνουν με το cryptocurrency και ότι η Tesla δεν θα δέχεται άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Αφού η λειτουργία πληρωμής Dogecoin της Tesla κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο συνιδρυτής της Dogecoin, Billy Markus, ζήτησε την έγκρισή του.

Πέρυσι, η Tesla δέχθηκε για λίγο πληρωμές Bitcoin για τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων της, αλλά ο Musk ανακοίνωσε τον Μάιο του 2021 ότι η Tesla σταματά να αποδέχεται το cryptocurrency λόγω ανησυχιών για τα περιβαλλοντικά έξοδα του Bitcoin.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Η Tesla δεν έχει πει εάν ανησυχεί για περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με το Dogecoin. Οι αναλυτές λένε ότι το Dogecoin μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ενεργειακά αποδοτικό από το Bitcoin, αλλά η εξόρυξη του cryptocurrency εξακολουθεί να έχει σημαντικό κόστος για το περιβάλλον.

Πηγή πληροφοριών: fortune.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS