ΑρχικήReviewsΗ MediaTek ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Dimensity 9000

Η MediaTek ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Dimensity 9000

Η MediaTek μόλις ανακοίνωσε τον πιο πρόσφατο κορυφαίο επεξεργαστή της: τον Dimensity 9000, το πιο ισχυρό τσιπ της εταιρείας που φαίνεται ότι θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα καλύτερα τσιπ που προσφέρουν οι εταιρείες Qualcomm και Samsung.

Δείτε επίσης: Apple: Μειώνει την παραγωγή iPhone λόγω της έλλειψης τσιπ

MediaTek Dimensity 9000

Εκεί που τα προηγούμενα τσιπ Dimensity κορυφαίας βαθμίδας (όπως το Dimensity 1000 του περασμένου έτους) εξακολουθούσαν να είναι λιγότερο ισχυρά από τον σύγχρονο ανταγωνισμό τους, όπως το Snapdragon 888 της Qualcomm ή το Exynos 2100 της Samsung, το νέο Dimensity 9000 θα κάνει την διαφορά στα 2022 Android flagships.

Δείτε επίσης: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ προκαλεί ακόμα προβλήματα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Το νέο Dimensity 9000 είναι το πρώτο mobile chip που έχει κατασκευαστεί στη διαδικασία 4nm της TSMC, εκτός από τη χρήση της νέας αρχιτεκτονικής v9 του Arm. Είναι επίσης η πρώτη ανακοίνωση CPU που χρησιμοποιεί τα νέα σχέδια πυρήνων της Arm: ένας πυρήνας απόδοσης Cortex-X2 χρονισμένος στα 3,05 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A710 στα 2,85 GHz και τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A510 στα 1,8 GHz. Η GPU, εν τω μεταξύ, είναι ένα 10-πύρηνο Arm Mali-G710, μαζί με την APU πέμπτης γενιάς της MediaTek με έξι total cores για επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης (που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει τετραπλάσια απόδοση και απόδοση ισχύος σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά).

Ο νέος ISP 18-bit Imagiq Gen 7 ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο τσιπ στον κόσμο που μπορεί να τραβήξει μια εικόνα 320 megapixel (υποθέτοντας ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει αισθητήρα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες αυτού του επιπέδου), ικανό να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα 9 gigapixel ανά δευτερόλεπτο.

MediaTek Dimensity 9000

Δείτε επίσης: TSMC: Ο κατασκευαστής τσιπ απέλυσε επτά υπαλλήλους

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο τσιπ smartphone, το Dimensity 9000 προσφέρει ένα ενσωματωμένο μόντεμ 5G με υποστήριξη για την προδιαγραφή Release 16 του 3GPP. Βέβαια, το νέο τσιπ εξακολουθεί να υστερεί έναντι των ανταγωνιστών του, προσφέροντας μόνο ενσωματωμένη υποστήριξη 5G κάτω των 6 GHz, χωρίς το ταχύτερο πρότυπο mmWave. Το Dimensity 9000 ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο που θα υποστηρίζει Bluetooth 5.3 και θα λειτουργεί και με Wi-Fi 6E.

Είναι πιθανό η MediaTek να μην είναι η μόνη που θα χρησιμοποιήσει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες Arm – η Qualcomm, για παράδειγμα, αναμένεται να ανακοινώσει έναν διάδοχο του chipset Snapdragon 888 στο ετήσιο Snapdragon Tech Summit στις 30 Νοεμβρίου. Αλλά ακόμα κι αν η MediaTek διαπιστώσει ότι το Dimensity 9000 είναι απλώς στην ίδια κατηγορία με ό,τι θα ανακοινώσει η Qualcomm μέσα στην χρονιά, αντί για να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για την MediaTek, η οποία υστερεί σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS