ΑρχικήsecurityΤο malware Joker έκανε comeback! Έχουν μολυνθεί 7 εφαρμογές

Το malware Joker έκανε comeback! Έχουν μολυνθεί 7 εφαρμογές

Το malware Joker επέστρεψε, δυστυχώς, καθώς 7 εφαρμογές έχουν μολυνθεί. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την Tatyana Shishkova, αναλύτρια κακόβουλου λογισμικού στην εταιρεία ασφαλείας Kaspersky.

Δείτε επίσης: Το Android app “Smart TV remote” στο Google Play είναι malware

malware Joker

7 εφαρμογές έχουν μολυνθεί από το malware Joker, καθώς επανήλθε

Η ερευνήτρια δημοσίευσε στο Twitter τα links προς τις εφαρμογές που έχουν μολυνθεί, καθώς αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να αφαιρέσετε από το τηλέφωνό σας, εάν τις έχετε εγκαταστήσει.

Όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το Play Store, αλλά ενδέχεται να έχουν εγκατασταθεί ακόμα στο τηλέφωνό σας. Οι εν λόγω εφαρμογές είναι οι Now QRcode Scan, EmojiOne Keyboard, Battery Dicharging Animations Battery Wallpaper, Dazzling Keyboard, Volume Booster Louder Sound Equalizer, Super Hero-Effect και Classic Emoji Keyboard.

Δείτε επίσης: Android malware MasterFred: Στοχεύει χρήστες Netflix, Instagram & Twitter

Το πληκτρολόγιο EmojiOne είχε τις περισσότερες λήψεις από όλες τις παραπάνω εφαρμογές, αφού είχε πάνω από 50.000 installs όταν αφαιρέθηκε. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό πραγματικά δεν αστειεύεται.

Το κακόβουλο λογισμικό παραμένει απαρατήρητο στην αρχή, αλλά μπορεί να προκαλέσει αρκετή ζημιά. Είναι τεχνικά ένα malware “Trojan Spyware” και στόχος του είναι να εξουσιοδοτεί λειτουργίες χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Συνήθως προκαλεί αρκετή οικονομική ζημιά. Αν αναρωτιέστε πώς ακριβώς λειτουργεί, κάντε κλικ εδώ.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις LinkedIn είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε

Σε ένα παράδειγμα, το malware Joker τείνει να παρουσιάζεται ως ειδοποίηση LinkedIn. Αυτό είναι ένα παράδειγμα phishing και όσοι από εσάς είναι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν εύκολα μια τέτοια απάτη. Έχει πολλά ορθογραφικά λάθη, και αν έχετε χρησιμοποιήσει το LinkedIn στο παρελθόν, θα το δείτε αμέσως. Ένα παράδειγμα τέτοιας ειδοποίησης επισυνάπτεται παρακάτω. Πραγματικά τα red flags είναι πολλά.

Εάν καταλήξετε να σας αρέσει αυτό και κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που δημοσιεύτηκε, θα μεταφερθείτε σε μια ψεύτικη σελίδα σύνδεσης στο LinkedIn. Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα phishing που χρησιμοποιούνται αυτή τη φορά.

Δείτε επίσης: Η Microsoft μόλις επέκτεινε την malware προστασία της για servers Linux

Το θέμα είναι να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών και εφαρμογών από καταστήματα τρίτων. Όπως μπορείτε να δείτε, το malware μπορεί να βρει το δρόμο του και στο Play Store, επομένως η λήψη γνωστών εφαρμογών από γνωστούς προγραμματιστές είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτό εννοείται δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να δοκιμάσετε νέες εφαρμογές, απλά να είστε προσεκτικοί.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS