ΑρχικήinetGoogle: Θέλει να συνεργαστεί ξανά με το Πεντάγωνο παρά τις ανησυχίες υπαλλήλων

Google: Θέλει να συνεργαστεί ξανά με το Πεντάγωνο παρά τις ανησυχίες υπαλλήλων

Η Google θέλει να συνεργαστεί ξανά με το Πεντάγωνο, διεκδικώντας ένα συμβόλαιο, παρά τις ανησυχίες των εργαζομένων της.

Τρία χρόνια αφότου μια “εξέγερση” των εργαζομένων ανάγκασε την Google να σταματήσει να εργάζεται σε ένα πρόγραμμα του Πενταγώνου που χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία θέλει να κερδίσει μια μεγάλη σύμβαση για την παροχή της τεχνολογίας της στον στρατό.

Δείτε επίσης: Πεντάγωνο: Η τεχνολογία AI του μπορεί να προβλέψει γεγονότα

Το σχέδιο της εταιρείας να συνάψει ένα δυνητικά επικερδές συμβόλαιο, θα μπορούσε να προκαλέσει ξανά αντιδράσεις από τους εργαζομένους.

Google Πεντάγωνο

Το 2018, χιλιάδες υπάλληλοι της Google υπέγραψαν μια επιστολή, με την οποία διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Project Maven, ένα στρατιωτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση εικόνων βίντεο και για τη βελτίωση των στόχων επιθέσεων με drone. Η διοίκηση της Google συμφώνησε τελικά με τους υπαλλήλους και δέχτηκε να μην ανανεώσει τη σύμβαση μετά τη λήξη της.

Η κατακραυγή ώθησε την Google να δημιουργήσει κατευθυντήριες γραμμές για την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, να περιορίσει τη χρήση της τεχνολογίας της για όπλα και να επιταχύνει τις δραστηριότητές της στο cloud computing. Τώρα, καθώς η Google τοποθετεί το cloud computing ως σημαντικό μέρος του μέλλοντός της, διεκδικεί μια νέα συνεργασία με το Πεντάγωνο.

Το τμήμα Cloud της Google ανέθεσε εκ νέου σε μηχανικούς να ετοιμάσουν την πρόταση της εταιρείας για το συμβόλαιο Joint Warfighting Cloud Capability (JWCC).

Αυτό το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου και αντικαθιστά την ακυρωμένη πρωτοβουλία, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI). Με το JEDI, το Πεντάγωνο ήθελε να εκσυγχρονίσει την IT υποδομή του με τη βοήθεια της Microsoft. Ωστόσο, το συμβόλαιο σταμάτησε αφού η Amazon το αμφισβήτησε στο δικαστήριο, εν μέρει λόγω ισχυρισμών ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είχε παρέμβει στη διαδικασία αξιολόγησης.

Μάθετε περισσότερα: JEDI cloud contract: Γιατί το Πεντάγωνο ακύρωσε τη σύμβαση με τη Microsoft;

Σε αντίθεση με το JEDI, το JWCC είναι μια σύμβαση που θα οδηγήσει σε συνεργασία του στρατού με περισσότερες από μία εταιρείες. Η Google δεν υπέβαλε προσφορά στο JEDI, εν μέρει λόγω αυτού που συνέβη με το Project Maven.

Μια νέα πιθανή συνεργασία της Google με το Πεντάγωνο θα μπορούσε να προκαλέσει ξανά αντιδράσεις από τους υπαλλήλους της.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το συμβόλαιο θα μπορούσε να παραβιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές που είχε θέσει η Google σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας της.

Παρά αυτές τις οδηγίες, η Google επιδιώκει τη σύμβαση JWCC. Σύμφωνα με τους Times, η εταιρεία έχει “αγωνιστεί” να προετοιμάσει μια πρόταση για να παρουσιάσει στο Πεντάγωνο. Η σύμβαση φέρεται να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, με το πρακτορείο να αναφέρει ότι η Google απέσυρε υπαλλήλους από άλλες εργασίες για να εργαστούν στην προσφορά αυτή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε: “Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των πελατών του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Ενέργειας, του NIH και πολλών άλλων κρατικών υπηρεσιών“.

Δείτε επίσης: Google: Μόλις τριπλασίασε την αμοιβή της για σφάλματα πυρήνα Linux

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν η σύμβαση θα είναι συμβατή με τις οδηγίες της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη και αν θα υπάρχουν προβλήματα με τους υπαλλήλους της. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές αφήνουν περιθώριο για συνεργασία με τον στρατό σε έργα που αφορούν θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια. Η εταιρεία έχει ήδη συμβάσεις για να βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας.

Εάν αποκτήσει το συμβόλαιο, η Google θα μπορούσε να βοηθήσει το Πεντάγωνο με υπηρεσίες cloud, όπως hosting, αποθήκευση και networking, καθώς και με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική εκμάθηση. Επιπλέον, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων της Google για να προβλέψει και να παρακολουθήσει πράγματα όπως η κλιματική αλλαγή και η τρέχουσα πανδημία.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS