ΑρχικήsecurityΗ ολλανδική αστυνομία στέλνει προειδοποιήσεις σε επιτιθέμενους DDoS

Η ολλανδική αστυνομία στέλνει προειδοποιήσεις σε επιτιθέμενους DDoS

Οι ολλανδικές αρχές εξέδωσαν μια τελευταία προειδοποίηση σε περισσότερους από δώδεκα πελάτες ενός ιστότοπου DDoS, ενημερώνοντάς τους ότι τα συνεχιζόμενα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο οδηγούν σε δίωξη.

DDoS

Δείτε επίσης: Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε χειριστή DDoS που ελέγχει 100.000 bots

Οι επιστολές της Ολλανδικής Αστυνομίας αποσκοπούν στη μείωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και στην οδήγηση των παραβατών σε νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Τη Δευτέρα, 29 Ολλανδοί υπήκοοι έλαβαν επιστολές από την αστυνομία, που τους ενημέρωναν ότι η εγκληματική τους δραστηριότητα έχει καταγραφεί και ότι μελλοντικά αδικήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταδίκη.

Όλα τα άτομα ήταν πελάτες του minesearch.rip, ενός start up ιστότοπου που προσέφερε στους πελάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις DDoS εναντίον στόχων της επιλογής τους.

Η αστυνομία έμαθε για τη δραστηριότητα των χρηστών, αφού άρχισε να ερευνά τον ιστότοπο το 2020, μετά από παράπονα από έναν διακομιστή παιχνιδιών που ήταν ανάμεσα στα θύματα επίθεσης DDoS μέσω του minesearch.rip.

Η υπηρεσία βοήθησε στην πραγματοποίηση επιθέσεων DDoS εναντίον δεκάδων άλλων στόχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ο ιστότοπος είναι πλέον εκτός λειτουργίας και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε ακόμα: Ο admin του botnet DDoS WireX επιτέθηκε σε αλυσίδα ξενοδοχείων;

Πέρυσι στις 30 Ιουλίου, η Ολλανδική Αστυνομία έκανε έρευνες στα σπίτια δύο 19χρονων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα. Τρεις μήνες νωρίτερα, η αστυνομία κατέστρεψε 15 παρόμοιους ιστότοπους σε μια εβδομάδα.

αστυνομία

Οι 29 επιστολές που στάλθηκαν τη Δευτέρα δεν φέρουν καμία νομική συνέπεια, αλλά χρησιμεύουν ως μια τελευταία προειδοποίηση στους παραλήπτες ότι δεν θα λάβουν άλλη χάρη την επόμενη φορά που θα συλληφθούν.

Αυτή η κίνηση από την αστυνομία στοχεύει να συνετίσει τους δράστες και να τους βοηθήσει να αποφύγουν τα προβλήματα, επιλέγοντας μια νομική οδό για να γίνουν πιο ενημερωμένοι δοκιμάζοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Είτε πρόκειται για παραβίαση υπολογιστών, βιντεοπαιχνίδια, είτε για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, η Ολλανδική Αστυνομία παρέχει πολλαπλά προγράμματα όπου τα νεαρά άτομα μπορούν να βρουν προκλήσεις που θα τους κρατήσουν μακριά από παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Οι κάμερες των Tesla βοηθούν την αστυνομία να κάνει συλλήψεις

Πριν από τρία χρόνια, το πρόγραμμα Hack_Right και η πρωτοβουλία της αστυνομίας στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε ως ένα πείραμα για τα νεαρά άτομα που είχαν καταδικαστεί για κυβερνοεγκληματική δραστηριότητα, να αλλάξουν τη ζωή τους και να παραμείνουν στη σωστή πλευρά του νόμου.

Νωρίτερα φέτος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να επιλέξουν μια ζωή εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, η ολλανδική αστυνομία άρχισε να δημοσιεύει σε hacking  ρωσικής και αγγλικής γλώσσας προειδοποιώντας ότι “θα ψάξουν παντού για την εύρεση όσων έχουν διαπράξει εγκλήματα στον κυβερνοχώρο“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS