ΑρχικήsecurityΗ ουκρανική αστυνομία συνέλαβε χειριστή DDoS που ελέγχει 100.000 bots

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε χειριστή DDoS που ελέγχει 100.000 bots

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε έναν χάκερ που έλεγχε 100.000 botnet συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση επιθέσεων DDoS για λογαριασμό πληρωμένων πελατών.

DDoS

Δείτε επίσης: Ο admin του botnet DDoS WireX επιτέθηκε σε αλυσίδα ξενοδοχείων;

DDoS προς ενοικίαση

Ο χάκερ συνελήφθη στο σπίτι του στην Prykarpattia όπου φέρεται να χρησιμοποιούσε το botnet για να εκτελέσει επιθέσεις DDoS ή για να υποστηρίξει άλλες κακόβουλες δραστηριότητες για τους πελάτες του.

Αυτή η δραστηριότητα περιελάμβανε τα brute-forcing login credentials στα websites, την εκτέλεση λειτουργιών spamming και το penetration testing σε απομακρυσμένες συσκευές για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση τρωτών σημείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SSU, ο χάκερ δεν χρησιμοποιούσε απλώς την τεράστια δύναμη του botnet του για να καταστρέψει ιστότοπους. Αντ ‘αυτού, πραγματοποίησε δοκιμές penetration και reconnaissance για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση τρωτών σημείων στους στοχευμένους ιστότοπους.

Σε δελτίο τύπου της ουκρανικής SSU αναφέρεται ότι ο χάκερ έβρισκε πελάτες σε ιδιωτικά φόρουμ και κανάλια Telegram, όπου πληρωνόταν μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως το «Webmoney» για την παράνομη δραστηριότητά του. Αυτή η πλατφόρμα πληρωμών υπόκειται σε κυρώσεις στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Bandwidth.com: Το τελευταίο θύμα επιθέσεων DDoS που στοχεύουν παρόχους VoIP

Ο χάκερ δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Webmoney με την πραγματική του διεύθυνση, επιτρέποντας στην ουκρανική αστυνομία να βρει πού μένει. Στο σπίτι, οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν εξοπλισμό υπολογιστών που έλεγχε το botnet, κλείνοντας ουσιαστικά την κακόβουλη λειτουργία.

Ο Ουκρανός χάκερ αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για παραβίαση του Μέρους 2 του Art. 361-1 του Ποινικού Κώδικα της χώρας, σχετικά με τη διανομή και την πώληση κακόβουλου λογισμικού και την παρέμβαση σε υπολογιστές και δίκτυα.

Αυτές οι κατηγορίες θα μπορούσαν να επιφέρουν αυστηρές ποινές όπως αρκετά χρόνια φυλάκισης, αλλά η αστυνομία θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσει πλήρως τα αποδεικτικά στοιχεία που αποθηκεύονται στα κατασχεθέντα συστήματα για να καθορίσει το πλήρες εύρος των πράξεων του χάκερ.

Δείτε επίσης: DDoS επιθέσεις: Οι καλύτερες πρακτικές για πρόληψη/αντιμετώπιση

Αυτή η σύλληψη είναι μέρος των παγκόσμιων επιχείρησεων επιβολής του νόμου για τη διακοπή των επιθέσεων DDoS που μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένο αντίκτυπο σε επιχειρήσεις και υποδομές.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS