ΑρχικήinetΟ Mark Zuckerberg υπερασπίζεται το Facebook μετά τις κατηγορίες της Whistleblower

Ο Mark Zuckerberg υπερασπίζεται το Facebook μετά τις κατηγορίες της Whistleblower

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg υπερασπίστηκε την εταιρεία του μετά τη μαρτυρία της Whistleblower, Frances Haugen ενώπιον του Κογκρέσου, σχετικά με το περιεχόμενο της πλατφόρμας του.

Mark Zuckerberg

Δείτε επίσης: Facebook Whistleblower: Κατηγορεί την εταιρεία για κερδοσκοπία

Σε ανάρτησή του στο Facebook αργά την Τρίτη, ο Mark Zuckerberg χαρακτήρισε την πρόσφατη αποκάλυψη των ισχυρισμών της πρώην υπαλλήλου του, «δύσκολη στην ανάγνωση γιατί απλώς δεν αντικατοπτρίζει την εταιρεία που γνωρίζουμε».

«Νοιαζόμαστε πολύ για θέματα όπως η ασφάλεια, η ευημερία και η ψυχική υγεία», έγραψε ο Zuckerberg. «Είναι δύσκολο να δεχτούμε μία αποκάλυψη που παραπλανεί τη δουλειά και τα κίνητρά μας».

Νωρίτερα την Τρίτη, η Frances Haugen, πρώην διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα αστικής παραπληροφόρησης του Facebook, κατέθεσε ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Γερουσίας ότι ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων, βάζει τα «κέρδη μπροστά από τους ανθρώπους» και γνωρίζει ότι τα προϊόντα του «βλάπτουν τα παιδιά, τροφοδοτούν τον διχασμό, αποδυναμώνουν τη δημοκρατία».

Δείτε ακόμα: Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Η Haugen υποστήριξε τους ισχυρισμούς της με δεκάδες χιλιάδες σελίδες εσωτερικής έρευνας στο Facebook, τις οποίες είχε διαρρεύσει στο παρελθόν στη Wall Street Journal.

Facebook Whistleblower

Στην κατάθεσή της, η Haugen επεσήμανε ιδιαίτερα τα συστήματα κατάταξης που βασίζονται στο Facebook, τα οποία τείνουν να ενισχύουν περιεχόμενο που προκαλεί ισχυρότερες αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων πιο ακραίων αναρτήσεων.

Προέτρεψε το Κογκρέσο να ρυθμίσει την εταιρεία κοινωνικών μέσων, λέγοντας ότι «έχει παραπλανήσει επανειλημμένα το κοινό σχετικά με όσα αποκαλύπτει η δική του έρευνα για την ασφάλεια των παιδιών … και το ρόλο του στη διάδοση διχαστικών και ακραίων μηνυμάτων».

Δείτε επίσης: Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020

Ο Mark Zuckerberg με τη σειρά του, είπε ότι η «ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της ασφάλειας και της ευημερίας» δεν είναι αληθινή, προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός ότι το Facebook «προωθεί σκόπιμα περιεχόμενο που θυμώνει τους ανθρώπους για το κέρδος είναι βαθιά παράλογος» και ότι είναι «πολύ σημαντικό για αυτόν, όλα όσα χτίζουμε να είναι ασφαλή και καλά για τα παιδιά».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS