ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Σύντομα θα μπορεί να μεταγράψει φωνητικά μηνύματα

WhatsApp: Σύντομα θα μπορεί να μεταγράψει φωνητικά μηνύματα

Η λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων του WhatsApp είναι πολύ βολική όταν δεν θέλετε να πληκτρολογήσετε τα μηνύματα σας. Ενώ τα φωνητικά μηνύματα είναι βολικά για τους αποστολείς, μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικά για τους δέκτες. Πρώτον, δεν είναι τόσο διακριτικά όσο τα μηνύματα κειμένου. Δεύτερον, τα φωνητικά μηνύματα δεν είναι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας εάν βρίσκεστε σε μια συνάντηση ή σε δημόσιο χώρο. Για να καταστούν τα φωνητικά μηνύματα πιο προσιτά και βολικά, το WhatsApp φέρεται να εργάζεται σε μια λειτουργία μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων.

WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp: Μπορείτε να αποκρύψετε την κατάσταση “Last Seen”

Σύμφωνα με το WABetainfo, η δυνατότητα μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων που βρίσκεται σε ανάπτυξη θα επιτρέπει στους χρήστες του WhatsApp να μεταγράφουν φωνητικά μηνύματα που στέλνονται από άλλους χρήστες εν κινήσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας. Η λειτουργία θα είναι προαιρετική και απαιτεί ειδική άδεια για iOS.

Η ακόλουθη ειδοποίηση θα εμφανιστεί όταν ο χρήστης προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στη λειτουργία για πρώτη φορά:

Το “WhatsApp” θα ήθελε να έχει πρόσβαση στην αναγνώριση ομιλίας

Μόλις δώσετε την άδεια, θα μεταφερθείτε σε μια νέα ενότητα “Transcription” για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Τα δεδομένα ομιλίας από αυτήν την εφαρμογή θα σταλούν στην Apple για την επεξεργασία των αιτημάτων σας. Αυτό θα βοηθήσει την Apple να βελτιώσει την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας της.

Το WABetainfo σημειώνει ότι οι μεταγραφές θα αποθηκευτούν τοπικά στη συσκευή του χρήστη και όχι στους servers WhatsApp ή Facebook.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πρόστιμο € 225 εκατομμυρίων για παραβίαση του GDPR

Η δυνατότητα μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη για την έκδοση iOS του WhatsApp και θα είναι διαθέσιμη για δοκιμή σε μελλοντικές εκδόσεις beta. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι παρόμοια λειτουργία έχει αναπτυχθεί για την έκδοση Android. Ωστόσο, είναι απίθανο το WhatsApp να αφήσει το Android από μια τόσο σημαντική λειτουργία. Θα είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσουμε εάν μάθουμε για τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής για το WhatsApp για Android.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Οι νέοι όροι στο μέλλον θα είναι προαιρετικοί;

Εκτός από τη λειτουργία μεταγραφής, το WhatsApp εργάζεται σε μια σειρά νέων δυνατοτήτων για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων μηνυμάτων τύπου Instagram, της δυνατότητας μεταφοράς συνομιλιών από το Android στο iOS, μια νέα επιλογή που σας επιτρέπει να αποκρύψετε το “Last Seen” από συγκεκριμένα επαφές, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για cloud και τοπικά αντίγραφα ασφαλείας και πολλά άλλα.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS