ΑρχικήinetGreat Reset και κρυπτονόμισμα - Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για το “The Great Reset” (Μεγάλη Επαναφορά ή Μεγάλη Επανεκκίνηση). Ακολουθεί μια διαφορετική ανάλυση από τον Raoul Milhado για το Great Reset και τα κρυπτονομίσματα.

Οι απόψεις, οι σκέψεις και οι τοποθετήσεις που εκφράζονται στο παρόν άρθρο αφοτούν τον συγγραφέα της ανάλυσης Raoul Milhado και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του SecNews.

Μια παγκόσμια πανδημία, μαζικές και παγκόσμιες διαμαρτυρίες, αυτοματοποίηση θέσεων εργασίας, περιβαλλοντικά ζητήματα και γεωπολιτικές εντάσεις είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Μέσα στο χάος, οι βασικοί παγκόσμιοι θεσμοί και οι γραφειοκράτες θέλουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο. Το “The Great Reset”, όπως ονομάστηκε το σχέδιο, αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική πρωτοβουλία από παγκόσμιους ηγέτες – πολλοί από τους οποίους δεν έχουν εκλεγεί – για να μεταμορφώσουν την παγκόσμια οικονομία.

Δείτε Ακόμα: Cloud Computing – Τι είναι & πως ωφελεί τις επιχειρήσεις;

Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για «παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη» να διαχειριστούν τις άμεσες συνέπειες αυτού που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποκάλεσε «το μεγάλο κλείδωμα» (Great Lockdown), αναφερόμενος στις καραντίνες και τις πρακτικές κοινωνικής απόστασης που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το WEF βλέπει ένα «μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για τη διαμόρφωση της ανάκαμψης». Η Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset) θα ενημερώσει τη «μελλοντική κατάσταση των παγκόσμιων σχέσεων, την κατεύθυνση των εθνικών οικονομιών, τις προτεραιότητες των κοινωνιών, τη φύση των επιχειρηματικών μοντέλων και τη διαχείριση των παγκόσμιων κοινών». Εν ολίγοις, το Great Reset αντιπροσωπεύει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον κόσμο.

Δείτε Ακόμα: Η έκδοση Linux του BlackMatter ransomware στοχεύει διακομιστές VMware ESXi

Great Reset & Cryptocurrency

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει επίσης τη δική της «Μεγάλη Επαναφορά» – μια που βασίζεται στην αποκέντρωση. Ενώ οι παγκόσμιες κυβερνήσεις θέλουν να θέσουν τον κόσμο σε ένα κατανεμημένο βιβλίο για να ψηφιοποιήσουν τη χρηματοδότηση, ώστε οι κυβερνήσεις να έχουν περισσότερο έλεγχο, υπάρχουν πολύ έξυπνοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που έχουν τα δικά τους σχέδια. Η βιομηχανία κρυπτογράφησης, για παράδειγμα, θέλει να βάλει τα πάντα σε ένα blockchain. Αντί για συστήματα κοινωνικής πίστωσης και κεντρικά νομίσματα, θέλει κάθε άτομο να έχει τον έλεγχο των δικών του χρημάτων, να εξαρτάται λιγότερο από τις τράπεζες και να ελέγχει τι είναι το χρήμα και η πραγματική αξία.

Great Reset και κρυπτονόμισμα - Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά
Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Η Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset) θα είναι μια επαναστατική ανατροπή. Θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες, αλλά και ευκαιρίες για εταιρείες, οι οποίες αναδημιουργούν χρηματοοικονομικά προϊόντα με αποκεντρωμένο τρόπο στο blockchain, και για άτομα, τα οποία δεν πρέπει πλέον να βασίζονται στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Καθώς βρισκόμαστε σε μια ψηφιακή και τεχνολογική επανάσταση, που επιταχύνθηκε από το Μεγάλο Κλείδωμα, η βιομηχανία κρυπτογράφησης  δεν μπορεί να υποτιμήσει τις επιπτώσεις μιας κρίσης που μόλις ξεκίνησε. Πρέπει τώρα να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας για να δώσουμε σωστή μαρτυρία για τη Μεγάλη Επαναφορά και να την μετατρέψουμε σε “Η Μεγάλη Αφύπνιση”. Έτσι βγαίνουμε πιο δυνατοί από την άλλη πλευρά.

Δείτε Ακόμα: Τα bugs BadAlloc εκθέτουν εκατομμύρια IoT συσκευές σε hijack

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης, για παράδειγμα, θα πρέπει να δώσει λιγότερη έμφαση στην τιμή. Θα πρέπει να σταματήσει να γιορτάζει την ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας ως νίκες του κρυπτονομίσματος. Το γεγονός είναι ότι τα CBDC δεν είναι κρυπτονομίσματα. Μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες παρά με κρυπτονομίσματα.

Ο Satoshi Nakamoto είδε μια οικονομική εξάρθρωση όπως η Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset). Έγραψε τη διάσημη πλέον γραμμή στο Bitcoin network’s genesis block: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.” Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η συνακόλουθη διάσωση τραπεζών «πολύ μεγάλων για να αποτύχουν» τον ενέπνευσαν να απελευθερώσει χρήματα ανοιχτού κώδικα και ομότιμους.

ΗΠΑ κυρώσεις - κυβερνοεγκλήματα Ρωσίας-διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων
Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

“Το βασικό πρόβλημα με το συμβατικό νόμισμα είναι όλη η εμπιστοσύνη που απαιτείται για να λειτουργήσει”, έγραψε ο Satoshi, προσθέτοντας:

«Η κεντρική τράπεζα πρέπει να εμπιστευθεί ότι δεν θα υποτιμήσει το νόμισμα, αλλά η ιστορία των νομισμάτων είναι γεμάτη παραβιάσεις αυτής της εμπιστοσύνης. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις τράπεζες να κρατούν τα χρήματά μας και να τα μεταφέρουν ηλεκτρονικά, αλλά τα δανείζουν σε κύματα πιστωτικών φυσαλίδων με ελάχιστο αποθεματικό. Πρέπει να τους εμπιστευτούμε το απόρρητό μας, να τους αφήσουμε να μην αφήσουν τους κλέφτες ταυτότητας να στραγγίσουν τους λογαριασμούς μας ».

Δείτε Ακόμα: Η Microsoft προειδοποιεί για το cryptomining malware που στοχεύει Windows και Linux

Ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες ανακοινώνουν ανοιχτά τη Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), ικετεύοντας τον κόσμο να εμπιστευτεί το όραμά του, ζωγραφίζουν μια εικόνα ενός μελλοντικού, πιο συγκεντρωτικού κόσμου. Αντίθετα, ο Satoshi τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης. «Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν αυτόματα το ηλεκτρονικό νόμισμα ως χαμένο σκοπό λόγω όλων των εταιρειών που απέτυχαν από τη δεκαετία του 1990», έγραψε, προσθέτοντας:

«Ελπίζω ότι είναι προφανές ότι ήταν μόνο η κεντρικά ελεγχόμενη φύση αυτών των συστημάτων που τα καταδίκασε. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε ένα αποκεντρωμένο σύστημα που δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη ».

Ο Satoshi πίστευε ότι οι λύσεις από ομότιμους και η αποκέντρωση έδωσαν στους ανθρώπους την ελευθερία τους. Θεωρούσε ότι η αποκέντρωση ήταν μια θλιβερή απάντηση στον συγκεντρωτισμό και τα μονοπώλια.

«[…] Δεν θα βρείτε λύση στα πολιτικά προβλήματα στην κρυπτογραφία. Ναι, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε μια μεγάλη μάχη στον αγώνα οπλισμού και να αποκτήσουμε μια νέα περιοχή ελευθερίας για αρκετά χρόνια », έγραψε. «Οι κυβερνήσεις είναι καλές στο να κόψουν τα κεφάλια των κεντρικά ελεγχόμενων δικτύων όπως το Napster, αλλά καθαρά δίκτυα P2P όπως το Gnutella και τοTor φαίνεται να κρατούν τα δικά τους.»

Δείτε Ακόμα: Ομάδα από Ρουμανία βρίσκεται πίσω από μια ενεργή εκστρατεία cryptojacking

Για πόσα χρόνια μπορούμε να κρατήσουμε αυτό το «νέο έδαφος ελευθερίας» εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσο καλά προσαρμόζεται η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στο Great Reset. Οι άνθρωποι μόλις άρχισαν να χάνουν τα προς το ζην – δηλαδή τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους και ούτω καθεξής – ως αποτέλεσμα της «χειρότερης οικονομικής ύφεσης από το Great Depression».

Great Reset και κρυπτονόμισμα - Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά
Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Έχουμε δει αυξημένη ψηφιοποίηση το 2021 και από την τεχνητή νοημοσύνη στο blockchain έως τα distributed ledgers, το Great Reset θα επιταχύνει μόνο αυτήν την τάση καθώς το Great Lockdown επιτάχυνε παρόμοιες τάσεις. Καθώς οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων χτίζει επίσης τη δική της ψηφιακή οικονομία.

Αφού η PC World δημοσίευσε ένα άρθρο σχολιάζοντας την υιοθέτηση του Bitcoin από τους Wikileaks για να παρακάμψει τον οικονομικό αποκλεισμό κατά της whistleblower οργάνωσης, ο Satoshi έγραψε:

«Θα ήταν ωραίο να τραβήξω αυτή την προσοχή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο. Το WikiLeaks έκανε το πρώτο βήμα».

Δείτε Ακόμα: Crackonosh malware – Καταχράται το Windows Safe mode για cryptomining

Το Great Reset μπορεί να καταλήξει σε ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας έναντι των κρυπτονομισμάτων των ανθρώπων – συγκεντρωτισμός έναντι αποκέντρωσης.

Οι απόψεις, οι σκέψεις και οι τοποθετήσεις που εκφράζονται στο παρόν άρθρο αφοτούν τον συγγραφέα της ανάλυσης Raoul Milhado και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του SecNews.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Raoul Milhado είναι επιχειρηματίας με βαθιές ρίζες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης και blockchain από το 2015. Ως Διευθύνων Σύμβουλος του Elitium.io, έχει δημιουργήσει επιχειρήσεις από την αρχή τα τελευταία 10+ χρόνια και εργάζεται σκληρά για τη δημιουργία band που θέτει τα θεμέλια για την αξιοποίηση της συνεχώς αναπτυσσόμενης βιομηχανίας κρυπτογράφησης, εισάγοντας επενδυτικές δυνατότητες νέας εποχής που θα επέτρεπαν στους πελάτες να εξερευνήσουν μια ζωή πολυτέλειας που ποτέ δεν πίστευαν ότι ήταν εφικτή. Εργάζεται ενεργά για την επέκταση της νέας ψηφιακής οικονομίας για να βοηθήσει τους άλλους να ζήσουν μια ζωή ανεξαρτησίας, αξίας και ανάπτυξης.

Πηγή πληροφοριών: cointelegraph.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS