ΑρχικήHow ToΠώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από το Mac: 9 τρόποι

Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από το Mac: 9 τρόποι

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone παράλληλα με το Mac σας, οι δύο συσκευές επικοινωνούν σχεδόν πάντα μεταξύ τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό είναι που κάνει το οικοσύστημα της Apple τόσο απρόσκοπτο και μοναδικό.

iPhone Mac

Αλλά αν θέλετε να αποσυνδέσετε το iPhone σας από Mac, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε. Θα τους δούμε όλους παρακάτω.

Δείτε επίσης: iPhone/iPad: Πώς να ορίσετε διαφορετικό μέγεθος κειμένου σε κάθε app

1. Πώς να αποσυνδέσετε ένα iPhone από το Finder σε Mac

Εάν θέλετε να σταματήσετε να εμφανίζεται το iPhone σας στο Finder σε Mac, αρκεί η απλή αποσύνδεσή του από το καλώδιο USB. Αλλά αν αυτό δεν σας βοηθήσει, πιθανότατα έχετε ρυθμίσει το Finder να εντοπίζει τη συσκευή iOS μέσω Wi-Fi.

Για να το σταματήσετε, ξεκινήστε επιλέγοντας το iPhone σας στην πλαϊνή γραμμή του Finder. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Options και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Show this iPhone when on Wi-Fi.

iPhone Mac

Εάν δεν είστε κάτοχος του Mac, μπορείτε να επιλέξετε να ανακαλέσετε τα δικαιώματα που δώσατε αρχικά κατά τη σύνδεση του iPhone σας σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Settings του iPhone και μεταβείτε στο General > Reset. Ακολουθήστε αυτό πατώντας Reset Location and Privacy.

2. Πώς να αποσυνδέσετε ένα Mac από ένα iPhone Personal Hotspot

Η λειτουργία Personal Hotspot του iPhone επιτρέπει στον Mac σας γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς άλλο δίκτυο Wi-Fi. Αλλά αν θέλετε να αποσυνδεθείτε από αυτό, κάνοντας κλικ στο iPhone σας στο μενού Wi-Fi του Mac ή επιλέγοντας ένα διαφορετικό hotspot εντελώς, θα πρέπει να κάνετε το εξής κόλπο.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε το Mac από το να σας ζητά να συνδέεστε συνεχώς με το iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού Apple και μεταβείτε στο System Preferences > Network > Wi-Fi. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Ask to join Personal Hotspots. Μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε σε αυτό μέσω του μενού Wi-Fi.

Μπορείτε επίσης να απαγορεύσετε σε συσκευές (όπως Mac που δεν σας ανήκει) να συμμετέχουν στο Personal Hotspot του iPhone σας. Στο iPhone σας, μεταβείτε στο Settings > Personal Hotspot και απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή Allow Others to Join.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιράζεστε δεδομένα υγείας iPhone με οικογένεια και γιατρούς

3. Πώς να αποσυνδέσετε τη σύζευξη Bluetooth μεταξύ iPhone και Mac

Εάν έχετε συνδέσει το iPhone σας με Mac μέσω Bluetooth, μπορείτε να αποσυνδέσετε τις δύο συσκευές ανοίγοντας το Control Center του Mac, επεκτείνοντας τον ελέγχο Bluetooth και κάνοντας κλικ στο iPhone σας.

Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε οριστικά τη σύζευξη Bluetooth μεταξύ αυτών των συσκευών, ανοίξτε το μενού Apple του Mac, επιλέξτε System Preferences και επιλέξτε Bluetooth. Ακολουθήστε αυτό κάνοντας κλικ στο εικονίδιο σε σχήμα Χ δίπλα στο iPhone σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Remove.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καταργήσετε το Mac από τη λίστα συζευγμένων συσκευών Bluetooth του iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Settings > Bluetooth και πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών δίπλα στο Mac. Στη συνέχεια, πατήστε Forget This Device.

4. Πώς να αποσυνδέσετε το AirDrop μεταξύ iPhone και Mac

Εάν θέλετε να σταματήσετε να εμφανίζεται το iPhone σας ως τοποθεσία AirDrop στο Mac σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε το AirDrop στην iOS συσκευή σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Settings του iPhone, μεταβείτε στα General > AirDrop και επιλέξτε Receiving Off. Ωστόσο, αυτό θα σταματήσει το iPhone να λαμβάνει αρχεία μέσω AirDrop από άλλες συσκευές.

Αντιστρόφως, μπορείτε να εμποδίσετε την εμφάνιση του Mac σας στο AirDrop στο iPhone. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Finder, επιλέξτε AirDrop στην πλαϊνή γραμμή και ορίστε το Allow me to be Discover by: σε No One.

Εάν μία από τις συσκευές δεν σας ανήκει, η ρύθμιση του AirDrop σε Contacts Only στο iPhone ή το Mac σας και η κατάργηση τυχόν πληροφοριών επαφής που σχετίζονται με την άλλη συσκευή από την εφαρμογή Contacts θα εμποδίσει την εμφάνισή του στο AirDrop.

Δείτε επίσης: Πώς θα δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο στο iPhone

5. Πώς να σταματήσετε το συγχρονισμό iCloud μεταξύ iPhone και Mac

Εάν θέλετε να σταματήσετε το Mac σας από το συγχρονισμό λειτουργιών και δεδομένων, όπως φωτογραφίες, επαφές και συμβάντα ημερολογίου με το iPhone σας και άλλες συσκευές Apple, ανοίξτε το μενού Apple και μεταβείτε στο System Preferences > Apple ID. Ακολουθήστε αυτό καταργώντας την επιλογή των πλαισίων δίπλα στις υπηρεσίες που δεν θέλετε – Φωτογραφίες, Επαφές, Ημερολόγιο κ.λπ.

iPhone Mac

Ή μπορείτε να σταματήσετε το iPhone σας από το συγχρονισμό δεδομένων με το Mac σας (και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Apple ID σας). Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Settings, μεταβείτε στο Apple ID> iCloud και απενεργοποιήστε τους διακόπτες δίπλα στις υπηρεσίες που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

6. Πώς να αποσυνδέσετε το Handoff μεταξύ iPhone και Μac

Το Handoff μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο όταν θέλετε να συνεχίσετε τη δραστηριότητά σας από iPhone σε Mac και αντίστροφα. Αλλά αυτές οι σταθερές οπτικές ενδείξεις στο Dock μπορεί να σας αποσπούν την προσοχή.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Handoff στο Mac σας, μεταβείτε στο System Preferences > General και καταργήστε την επιλογή του Allow Handoff between this Mac and your iCloud devices.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση του Handoff απενεργοποιεί και το Universal Clipboard μεταξύ iPhone και Mac.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιείτε το Handoff στο Mac, αλλά θέλετε απλώς να σταματήσετε τις προτροπές από το iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Settings της iOS συσκευής και μεταβείτε στα General > AirPlay & Handoff. Ακολουθήστε αυτό απενεργοποιώντας τον διακόπτη δίπλα στο Handoff.

7. Πώς να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου iPhone σε Μac

Από προεπιλογή, ο Mac σας λαμβάνει απαντήσεις κειμένου και iMessage που προορίζονται για το συνδεδεμένο iPhone σας. Αν θέλετε να το σταματήσετε, εμφανίστε την εφαρμογή Messages στο Mac, ανοίξτε τα Preferences, μεταβείτε στην καρτέλα iMessage και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων δίπλα στους αριθμούς τηλεφώνου.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τυχόν διευθύνσεις email (όπως αυτή που σχετίζεται με το Apple ID σας).

iPhone Mac

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποτρέψετε το Mac σας από την αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου μέσω του iPhone σας. Μεταβείτε στο Settings > Messages > Text Message Forwarding και απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Mac.

8. Πώς να αποσυνδέσετε τις εισερχόμενες κλήσεις iPhone σε Μac

Για να το αποφύγετε, ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime και εμφανίστε το παράθυρο Preferences. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Settings και καταργήστε την επιλογή Calls From iPhone.

Ή μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone σας ώστε να μην μεταδίδει εισερχόμενες κλήσεις στο Mac σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Settings και πατήστε Phone > Calls on Other Devices. Ακολουθήστε απενεργοποιώντας το διακόπτη δίπλα στο Mac.

9. Πώς να αφαιρέσετε ένα iPhone από το Apple ID σε Mac

Το iPhone και το Μac σας είναι πάντα συνδεδεμένα, αρκεί να χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε πλήρως και τις δύο συσκευές, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σε τουλάχιστον μία συσκευή.

Μπορείτε να βρείτε την επιλογή για να το κάνετε αυτό στο System Preferences > Apple ID σε Mac ή στο Settings > Apple ID στο iPhone.

Εάν δεν έχετε το iPhone σας μαζί σας αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να το αποσυνδέσετε από το Apple ID σας χρησιμοποιώντας το Mac σας. Στο System Preferences > Apple ID, επιλέξτε την iOS συσκευή σας στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Remove from account.

iPhone Mac

Ομοίως, μπορείτε να αφαιρέσετε έναν Μac χρησιμοποιώντας το iPhone σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> [Το όνομά σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή macOS και πατήστε Κατάργηση από λογαριασμό.

Έχετε αποσυνδεθεί από σχεδόν τα πάντα

Οι παραπάνω συμβουλές θα έπρεπε να σας βοηθήσουν να αποσυνδέσετε το iPhone σας από Mac. Εάν καταλήξατε μέχρι το τέλος αφαιρώντας οποιαδήποτε συσκευή από το Apple ID σας, ίσως θελήσετε να την ακολουθήσετε, ρυθμίζοντάς την με έναν εντελώς νέο λογαριασμό iCloud.

Πηγή πληροφοριών: makeuseof.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS