ΑρχικήsecurityΠρογραμματιστές: Η Apple προωθεί τα scam apps στο App Store

Προγραμματιστές: Η Apple προωθεί τα scam apps στο App Store

Οι προγραμματιστές επισημαίνουν για άλλη μια φορά δημοσίως περιπτώσεις στις οποίες η Apple απέτυχε να απομακρύνει τα scam apps από το App Store. Οι εν λόγω εφαρμογές χρεώνουν τους χρήστες ασυνήθιστες χρεώσεις και εισπράττουν έσοδα από νόμιμες ή υψηλότερης ποιότητας εφαρμογές. Ενώ η Apple είχε στο παρελθόν επικριθεί επειδή απέτυχε να αποκλείσει τη δημοσίευση εφαρμογών όπως αυτές, οι προγραμματιστές παραπονέθηκαν αυτήν την εβδομάδα ότι η Apple προωθεί ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές.

scam apps

Δείτε επίσης: Πόσο ασφαλής είναι τελικά η νέα μέθοδος της Apple για τα κακοποιημένα παιδιά

Το Αυστραλιανό App Store της Apple δημοσίευσε μια ιστορία που ονομάζεται “Slime relaxations” αναδεικνύοντας μια συγκεκριμένη κατηγορία εφαρμογών. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους προγραμματιστές και παρατηρητές, ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές έχουν πολύ υψηλές συνδρομές παρά το γεγονός ότι δεν παρέχουν μεγάλη λειτουργικότητα. Πάρτε για παράδειγμα μια εφαρμογή με το όνομα “Jelly: Slime Simulator, ASMR”. Αν δεν εγγραφούν οι χρήστες, η εφαρμογή είναι γεμάτη με διαφημίσεις. Παίζει περισσότερες από μια διαδοχικά πριν επιτρέψει στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με αυτές με οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο. Μια έκθεση του MacRumors ανέφερε ότι η εφαρμογή “διαθέτει συνδρομή 13 $ την εβδομάδα” για να καταργήσει αυτές τις διαφημίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμανε και το MacRumors, τα App Store Review Guidelines της Apple λένε ρητά ότι η Apple “θα απορρίψει τις ακριβές εφαρμογές που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες με παράλογα υψηλές τιμές”. Προφανώς, αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά ορισμένοι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι αυτή η εφαρμογή και άλλες που εμφανίζονται στην ιστορία “Slime relaxations” ξεπερνούν αυτή τη γραμμή.

Δείτε επίσης: Apple Magic Keyboard με Touch ID ξεκινά από $ 149

Αυτά δεν είναι νέα προβλήματα. Τον Φεβρουάριο, ο προγραμματιστής Κώστας Ελευθερίου επεσήμανε ένα scam app για το Apple Watch που ενισχύθηκε από ψεύτικες κριτικές. Η Apple αφαίρεσε την προσβλητική εφαρμογή αφού οι παρατηρήσεις του Ελευθερίου κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter και στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ο Ελευθερίου και άλλοι προγραμματιστές συνέχισαν να εντοπίζουν ακόμη πιο πολλά scam apps.

Η Apple συνεχίζει να παίζει “την γάτα με το ποντίκι” με αυτές τις εφαρμογές, αλλά διάφοροι προγραμματιστές έχουν διαμαρτυρηθεί δημόσια και ιδιωτικά ότι η εταιρεία καθυστερεί. Ένας προγραμματιστής με τον οποίο το arstechnica αντάλλαξε κάποια email ισχυρίστηκε ότι, όταν ανακάλυψαν μια εφαρμογή απάτης που έκλεβε assets από τη δική τους νόμιμη εφαρμογή, η Apple χρειάστηκε 10 ημέρες για να αφαιρέσει την εφαρμογή, ενώ στην Google πήρε μόνο ” 1-2 ημέρες “από την πλευρά του Android.

Δείτε επίσης: Η Apple ενημερώνει τις Mac Pro GPUs με νέους AMD Radeon

Δεδομένου του τι διακυβεύεται για την Apple στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα παραδείγματα που ανακάλυψαν οι προγραμματιστές είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS