ΑρχικήinetZoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. - Το μεγαλύτερο deal στην...

Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Η Zoom Video Communications ανακοίνωσε στις 18 Ιουλίου την εξαγορά της “Five9” (πάροχος software για cloud-based τηλεφωνικά κέντρα) έναντι 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Zoom και για το δεύτερο μεγαλύτερο τεχνολογικό deal φέτος, μετά την εξαγορά της Nuance Communications από τη Μicrosoft, έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος που η Zoom στόχευσε σε πάροχο call center, είναι επειδή θέλει να ενισχύσει κι άλλο τη δημοφιλή εφαρμογή video meeting εν μέσω του ολοένα αυξανόμενου ανταγωνισμού.

«Οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με τους πελάτες τους κυρίως μέσω του call center και πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά δημιουργεί μια κορυφαία πλατφόρμα engagement πελατών που θα βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες όλων των μεγεθών συνδέονται με τους πελάτες τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan.

Zoom Five9 - εξαγορά
Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Η Zoom θα αξιοποιήσει τη μετοχή της που βρίσκεται σε άνοδο για να πληρώσει για τη συναλλαγή, καταβάλλοντας στους επενδυτές της Five9 0,5533 κοινές μετοχές κλάσης Α, στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 18 Ιουλίου. Η εταιρεία-στόχος θα γίνει λειτουργική μονάδα της Zoom, μετά τη συμφωνία η οποία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε επίσης: LuminousMoth: Η κινεζική APT καταχράται το Zoom brand για να στοχεύσει κυβερνητικές υπηρεσίες

Zoom Five9 - εξαγορά
Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Η εξαγορά θα μπορούσε να ισχυροποιήσει την είσοδο της Zoom στην αγορά των contact centers, αξίας 245 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και να τη βοηθήσει στον ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η RingCentral και η Amazon, επιτρέποντας στους πελάτες να προσφέρουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μέσω του Διαδικτύου. Από το deal θα μπορούσε να επωφεληθεί το Zoom Phone, μια cloud-based υπηρεσία κλήσεων.

Ο Rowan Trollope, CEO της Five9, ανέφερε τα ακόλουθα: «Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν σημαντικούς πόρους ετησίως στα call centers τους, αλλά εξακολουθούν να αγωνίζονται να προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους πελάτες τους. Η ένωση των δυνάμεων με τη Zoom θα παρέχει στους πελάτες της Five9 πρόσβαση σε καλύτερες λύσεις, ιδίως στο Zoom Phone, που θα τους επιτρέψουν να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρησή τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία “ευκολία στη χρήση” του Zoom και το ευρύ χαρτοφυλάκιο επικοινωνίας, θα επιτρέψει πραγματικά στους πελάτες να αλληλεπιδράσουν μέσω του καναλιού της επιλογής τους.»

Δείτε ακόμη: Το AI του Zoom θα επισημαίνει τις πιο σημαντικές στιγμές ενός meeting

Zoοm
Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Το 2020, η μετοχή της Five9 αυξήθηκε από περίπου 120$ ανά μετοχή, στα 198$ τον Φεβρουάριο, και αυτή τη στιγμή είναι περίπου στα 177$. Στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2021 που κυκλοφόρησαν στα τέλη Απριλίου, η Five9 ανέφερε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 45%, στα 138 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόταση: Το Zoom αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

Zoom
Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Τον περασμένο μήνα, η Zοom ανέφερε αύξηση εσόδων 191%, στα 956 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και τα καθαρά έσοδα GAAP 227 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Zοom αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, χάρη στις υπηρεσίες βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων που προσφέρει, ενώ στις αρχές του 2021 εξαγόρασε μεταξύ άλλων και την “Kites”, μία startup που εστιάζει σε software μετάφρασης γλωσσών σε πραγματικό χρόνο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS