ΑρχικήinetΓαλλία: Πρόστιμο στην Google για κατάχρηση «δεσπόζουσας θέσης» στις online διαφημίσεις

Γαλλία: Πρόστιμο στην Google για κατάχρηση «δεσπόζουσας θέσης» στις online διαφημίσεις

Η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού τη Δευτέρα επέβαλε πρόστιμο 220 εκατομμυρίων ευρώ στη Google για κατάχρηση της «δεσπόζουσας θέσης» της στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης.

Google

Δείτε επίσης: Google και Χάρβαρντ έφτιαξαν τον μεγαλύτερο χάρτη υψηλής ανάλυσης του εγκεφάλου

Η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού δήλωσε ότι η Google είχε στείλει άδικα «business» στις δικές της υπηρεσίες και έκανε διακρίσεις κατά του ανταγωνισμού. Η Google συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο και να τερματίσει ορισμένες από τις πρακτικές της.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Google έδωσε προτιμησιακή μεταχείριση στον advertising server DFP, ο οποίος επιτρέπει στους publishers των sites και εφαρμογών να πωλούν τον διαφημιστικό τους χώρο και την πλατφόρμα καταχώρισης SSP AdX, η οποία οργανώνει διαδικασίες δημοπρασίας και επιτρέπει στους publishers να πωλούν τις «εμφανίσεις» ή το διαφημιστικό τους απόθεμα στους διαφημιζόμενους. Ως αποτέλεσμα, οι αντίπαλοι της Google υπέφεραν, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Δείτε επίσης: Mark Brnovich: Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει κάποιος την παρακολούθηση από τη Google!

Η Isabelle de Silva, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Ανταγωνισμού, δήλωσε ότι η απόφαση είναι η πρώτη στον κόσμο “που εξετάζει τις περίπλοκες αλγοριθμικές διαδικασίες δημοπρασίας με τις οποίες λειτουργεί η διαδικτυακή διαφήμιση”.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα αποκάλυψε διαδικασίες με τις οποίες η Google ευνόησε τον εαυτό της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της σε διαφημιστικούς servers και πλατφόρμες από πλευράς προσφοράς, τα οποία αποτελούν κομμάτια software που χρησιμοποιούν οι publishers για τη διαχείριση, πώληση και βελτιστοποίηση διαφημιστικού χώρου στα websites και τα mobile app.

Η Google ανακοίνωσε σε ένα blog τη Δευτέρα ότι θα κάνει μια σειρά αλλαγών στην τεχνολογία διαφήμισης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε όταν η εφημερίδα News Corp που εδρεύει στις ΗΠΑ, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και η βελγική ομάδα Τύπου Rossel υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της Google.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη καταπιέζουν τους μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών ότι ασκούν υπερβολική δύναμη στους 700 εκατομμύρια συμπολίτες του μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης: Google Drive, Photos & Gmail: Πώς να βρείτε και να διαγράψετε μεγάλα αρχεία

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχθηκε αντιμονοπωλιακούς ελέγχους από ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνες για την Amazon, την Google και τη Microsoft τα τελευταία χρόνια, ενώ η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσης ξεκινήσει έρευνες για την Google και την Apple από τότε που έγινε ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή τον Ιανουάριο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS