ΑρχικήinetElon Musk: Το Model S Plaid + ακυρώνεται γιατί είναι υπερβολικά καλό

Elon Musk: Το Model S Plaid + ακυρώνεται γιατί είναι υπερβολικά καλό

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla ακυρώνει το νέο Model S Plaid +, καθώς σύμφωνα με tweet του, η νέα έκδοση Plaid είναι “απλά τόσο καλή” (δηλαδή περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται κάποιος).

Tesla Model S Plaid +

Όταν η Tesla παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο Model S τον Ιανουάριο, η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα νέο Model S Plaid +, το οποίο αντικαθιστούσε το προηγούμενο Plaid και υποσχόταν ότι θα είναι μια έκδοση με εξαιρετική απόδοση.

Δείτε επίσης: Tesla: Mετάβαση στο “Tesla Vision”- Τέλος το ραντάρ σε Model 3 και Y

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί, το Tesla Model S Plaid + θα είχε εμβέλεια πάνω από 830 χλμ, με μία μόνο φόρτιση.

Όσο για το Model S Plaid, αντικατέστησε το Model S Performance και θα είχε εμβέλεια περίπου 630 χλμ.

Αρχικά, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων είχε πει ότι το νέο Model S Plaid θα ερχόταν σε λίγες μόνο εβδομάδες, ενώ το Model S Ρlaid + στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, οι παραδόσεις του Model S Plaid καθυστέρησαν λόγω ενός delivery event που θα λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου. Το Model S Ρlaid +, όμως, φαίνεται πως ακυρώνεται.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την «υψηλή ζήτηση» για τα Tesla Model S/X

Μάλιστα, η Tesla έπαψε να δέχεται προπαραγγελίες για το νέο Ρlaid +, από τον περασμένο μήνα:

Τώρα, καθώς η Tesla στέλνει προσκλήσεις για το delivery event, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk ανακοίνωσε ότι το Ρlaid + ακυρώνεται.

Musk

Ο Musk είπε στο Electrek ότι πήρε αυτή την απόφαση γιατί η Tesla δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για range άνω των 640 χλμ:

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι όταν έχετε ήδη range γύρω στα 640 χλμ, η μεγαλύτερη εμβέλεια δεν έχει νόημα“. Όπως είπε ο Musk, κανένας άνθρωπος δεν διανύει τόσο μεγάλη απόσταση, χωρίς να σταματήσει καθόλου για φαγητό ή καφέ ή οτιδήποτε άλλο. Άρα η τόσο μεγάλη εμβέλεια δεν είναι απαραίτητη.

Δείτε επίσης: Τα νέα μοντέλα Tesla χρησιμοποιούν ίδιο επεξεργαστή με το PlayStation 5

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Ρlaid και του Plaid + ήταν η μεγαλύτερη εμβέλεια του +.

Η Tesla είχε πει ότι το Model S Ρlaid + θα είχε και γρηγορότερη επιτάχυνση, αλλά δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν και θεωρητικά ο Musk έχει δίκιο σχετικά με το range, πολλοί είχαν εντυπωσιαστεί με όσα διαφημίζονταν για το Model S Plaid +. Επίσης, άλλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να διαφημίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα το Lucid Air της Lucid Motors προσπαθούσε να ανταγωνιστεί το Model S Ρlaid + όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, οπότε μπορούμε να δούμε μεγαλύτερο range από άλλες εταιρείες.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS