ΑρχικήsecurityΗ συμμορία του REvil ζητά από την Apple λύτρα για να μη...

Η συμμορία του REvil ζητά από την Apple λύτρα για να μη διαρρεύσει σχέδια προϊόντων της

Η συμμορία του REvil ransomware ζητά από την Apple να πληρώσει, έως την 1η Μαΐου, λύτρα για να «εξαγοράσει» κλεμμένα σχέδια προϊόντων, προκειμένου να αποφύγει τη διαρροή τους στο data leak site της συμμορίας. Οι χάκερς πρόσθεσαν ακόμη ότι διαπραγματεύονται την πώληση μεγάλου όγκου εμπιστευτικών σχεδίων και gigabytes προσωπικών δεδομένων της Apple με πολλά μεγάλα brands.

Η συμμορία του REvil ransomware προσπάθησε να εκβιάσει την Apple, αφότου η Quanta Computer, ένας κορυφαίος κατασκευαστής laptops και ένας από τους επιχειρηματικούς εταίρους της Apple, αρνήθηκε να επικοινωνήσει με τη συμμορία ή να πληρώσει τα απαιτούμενα λύτρα, αφότου οι χάκερς έκλεψαν, καθώς ισχυρίζονται, πολλά εμπιστευτικά δεδομένα από το δίκτυο της Quanta.

Διαβάστε επίσης: Πως η ομάδα του ransomware REVIL έχει αυξήσει τα κέρδη της τον τελευταίο χρόνο;

συμμορία του Revil - Apple - λύτρα - σχέδια προϊόντων
Η συμμορία του Revil ζητά από την Apple λύτρα για να μη διαρρεύσει σχέδια προϊόντων της

Η Quanta είναι ODM κατασκευαστής (Οriginal Design Manufacturer) με έδρα την Ταϊβάν και κατασκευαστής Apple Watch, Apple Macbook Air και Apple Macbook Pro. Η εταιρεία έχει μια μεγάλη λίστα πελατών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Dell, Hewlett-Packard, Alienware, Lenovo, Cisco και Microsoft. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο ODM κατασκευαστή laptops στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Compal, η οποία έγινε επίσης στόχος ransomware συμμορίας πέρυσι.

Σύμφωνα με τη σελίδα πληρωμών του Tor που κοινοποιήθηκε στο BleepingComputer, η Quanta πρέπει να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια έως τις 27 Απριλίου ή 100 εκατομμύρια δολάρια μετά τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης.

Σημείωμα λύτρων στην Quanta Computer

Μέχρι στιγμής, η συμμορία του REvil ransomware έχει διαρρεύσει πάνω από δώδεκα σχέδια και διαγράμματα MacBook components στο dark web leak site της, αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιο από αυτά είναι νέο προϊόν της Apple.

Δείτε ακόμη: “Spring loaded” event: Δείτε όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Apple

Σε μια συνομιλία διαπραγματεύσεων στον ιστότοπο πληρωμών της συμμορίας του REvil που είδε το BleepingComputer, η συμμορία προειδοποίησε ότι «σχέδια όλων των συσκευών της Apple και όλων των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων και των πελατών θα ετίθεντο προς πώληση» εάν η Quanta δεν ξεκινούσε να διαπραγματεύεται για λύτρα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η συμμορία δημοσίευσε τα σχέδια στο data leak site της.

Revil Ransomware
Συμμορία του REvil Ransomware

Το REvil είναι μια ransomware-as-a-service (RaaS) επιχείρηση γνωστή για την πρόσληψη συνεργατών για παραβίαση εταιρικών δικτύων, κλοπή μη κρυπτογραφημένων δεδομένων και κρυπτογράφηση συσκευών. Μόλις πραγματοποιηθεί μια πληρωμή λύτρων, οι βασικοί προγραμματιστές του REvil και οι συνεργάτες μοιράζονται τα χρήματα που αποκομίζουν από την πληρωμή λύτρων, με τους συνεργάτες να λαμβάνουν γενικά το μεγαλύτερο μερίδιο.

Πρόταση: Acer: Η συμμορία του REvil ransomware ζητά λύτρα ύψους $50.000.000!

Η συμμορία του REvil έχει απαιτήσει το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά μεγάλα ποσά λύτρων σε επιθέσεις που είχαν ως στόχο την Acer (50 εκατομμύρια δολάρια), την Pierre Fabre (25 εκατομμύρια δολάρια) και την Asteelflash (24 εκατομμύρια δολάρια).

Εκπρόσωποι της Apple και της Quanta δεν έχουν παραθέσει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS