ΑρχικήUpdatesApple: Η ενημερωμένη έκδοση iOS 14.5 έρχεται την επόμενη εβδομάδα

Apple: Η ενημερωμένη έκδοση iOS 14.5 έρχεται την επόμενη εβδομάδα

Η Apple θα κυκλοφορήσει τελικά το iOS 14.5 την επόμενη εβδομάδα. Η ενημερωμένη έκδοση θα φέρει μια σειρά βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό αντικειμένων (AirTags), υποστήριξη για τα χειριστήρια PlayStation 5 και Xbox Series X, νέες φωνές για το Siri και ενημερώσεις στο Music app. Η νέα έκδοση δίνει, επίσης, τη δυνατότητα ξεκλειδώματος του iPhone με ένα Apple Watch, για να μην υπάρχει πρόβλημα με την αναγνώριση προσώπου, όταν ο χρήστης φορά μάσκα.

Apple iOS 14.5

Όμως, η μεγαλύτερη και πιο αμφιλεγόμενη αλλαγή που φέρνει το iOS 14.5, είναι το App Tracking Transparency ή ATT feature. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει συζητηθεί πολύ από τότε που το παρουσίασε η Apple. Το ATT θα απαιτεί από τις εφαρμογές να ζητούν άδεια από τους χρήστες, προτού προχωρήσουν σε παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Δείτε επίσης: Το App Tracking Transparency χαρακτηριστικό της Apple έρχεται την άνοιξη!

Η εισαγωγή αυτού του χαρακτηριστικού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μεταξύ των διαφημιστικών εταιρειών, με το Facebook να λέει ότι αυτή η κίνηση της Apple θα επηρεάσει αρνητικά πολλές εταιρείες που βασίζονται στη διαφήμιση. Μάλιστα, το Δεκέμβριο, το Facebook δήλωσε ότι η Apple παραπλανούσε τους πελάτες και ότι η νέα πολιτική είχε σκοπό να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας και όχι να βοηθήσει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής (αν και κάποια στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας φαίνεται να άλλαξε γνώμη σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του χαρακτηριστικού).

Η Apple, από τη μεριά της, ισχυρίστηκε ότι το ATT του iOS 14.5 είναι πολύ σημαντικό και συμβαδίζει με τη δέσμευση της εταιρείας να αντιμετωπίζει το απόρρητο ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Η Apple δεν είναι κατά της ψηφιακής διαφήμισης, απλά ενισχύει το απόρρητο των χρηστών

Ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, είχε πει πέρυσι ότι το νέο χαρακτηριστικό θα αποδειχθεί τελικά καλό “ακόμα και τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται για αυτές τις κινήσεις“, γιατί θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος σε σχέση με τα δεδομένα και τις εφαρμογές.

Η Apple αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 14.5 στην ανακοίνωσή της σχετικά με την επερχόμενη συσκευή παρακολούθησης AirTag. Εκεί είπε ότι το AirTag χρειάζεται την έκδοση iOS 14.5 για να λειτουργήσει και ανέφερε ότι θα έρθει “από την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: “Spring loaded” event: Δείτε όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Apple

Το χαρακτηριστικό App Tracking Transparency αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2020, στο WWDC event της Apple, μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του iOS 14. Αλλά το Σεπτέμβριο, λίγο πριν από την κυκλοφορία του iOS 14, η εταιρεία είπε ότι θα έδινε περισσότερο χρόνο στους προγραμματιστές να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές και έτσι δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό θα ερχόταν τελικά στις αρχές του 2021.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS