ΑρχικήinetΝέα πατέντα της Apple: Μαγνητικός connector θα αντικαταστήσει τη θύρα Lightning στο...

Νέα πατέντα της Apple: Μαγνητικός connector θα αντικαταστήσει τη θύρα Lightning στο iPhone

Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων (Patent & Trademark Office) των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα παραχώρησε στην Apple μια πατέντα για έναν νέο μαγνητικό connector ικανό να μεταδίδει ισχύ στο iPhone. Η είδηση αυτή έρχεται αφού κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο στο μέλλον να αφαιρέσει τη θύρα Lightning από τα smartphone της.

Apple πατέντα

Όπως αναφέρθηκε από το Patently Apple, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει έναν νέο τύπο σύνδεσης που μπορεί να συγκριθεί κάπως με το Smart Connector του iPad ή ακόμη και με το MagSafe από παλαιότερα MacBook. Με βάση τις εικόνες, αυτός ο μαγνητικός connector θα αντικαταστήσει τη θύρα Lightning ως νέο τρόπο επαναφόρτισης του iPhone.

Η πατέντα που δόθηκε πρόσφατα στην Apple καλύπτει την εφεύρεση που σχετίζεται με έναν connector για μια βοηθητική συσκευή ικανή να ανταλλάσσει ισχύ και δεδομένα με μια ηλεκτρονική συσκευή. Συγκεκριμένα, ο connector περιλαμβάνει επαφές που ενεργοποιούνται από μαγνήτες που σχετίζονται με επαφές της ηλεκτρονικής συσκευής.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδεικνύει ότι ο νέος connector έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την αντίσταση του νερού στο iPhone, καθώς είναι πλήρως κατασκευασμένος με μαγνήτες. Ενώ μας φαινόταν απίθανο ότι η Apple θα δημιουργούσε έναν άλλο connector για τις συσκευές της, η πατέντα αποκαλύπτει ότι η εταιρεία μελετά πράγματι τη δυνατότητα αντικατάστασης ή αφαίρεσης της θύρας Lightning από το iPhone.

Πέρυσι, η Apple παρουσίασε το MagSafe για iPhone – το οποίο είναι ένας μαγνητικός connector βάσει του προτύπου Qi που μπορεί να συνδεθεί στο πίσω μέρος του τηλεφώνου για να το επαναφορτίσει. Ενώ το iPhone 12 εξακολουθεί να διαθέτει θύρα Lightning, οι φήμες υποδηλώνουν ότι τα μελλοντικά μοντέλα ενδέχεται να μην έχουν πλέον αυτόν τον connector, επομένως οι χρήστες θα έχουν το MagSafe ως τη μόνη εναλλακτική λύση για τη φόρτιση του iPhone.

Ταυτόχρονα, ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Apple θα διατηρήσει τη θύρα Lightning για ένα ακόμη έτος – μέχρι τα μοντέλα iPhone 13. Η Apple προωθεί την ιδέα ενός κόσμου με μόνο ασύρματες λύσεις από την εισαγωγή των AirPods, οπότε δεν θα είναι έκπληξη εάν αφαιρέσει τη μόνη θύρα που απομένει στο iPhone.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS