ΑρχικήinetΗ Apple αναφέρει ότι μπορεί να κάνει έκπτωση στις μπαταρίες αντικατάστασης, ακόμα...

Η Apple αναφέρει ότι μπορεί να κάνει έκπτωση στις μπαταρίες αντικατάστασης, ακόμα και αν έχουν ήδη αγοραστεί

μπαταρίεςΣε μια επιστολή που έστειλε η Apple στον πρόεδρο του Senate Commerce Committee, John Thune (R-SD) την Τρίτη, δήλωσε ότι υπάρχει «ισχυρή ζήτηση» για αντικατάσταση των μπαταριών των iPhone 6 και άνω, στις οποίες η Apple έκανε έκπτωση μετά την παραδοχή τους ότι επιβράδυνε τα παλαιότερα iPhones προκειμένου να διατηρήσουν τη διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους.

Τα ακόμα καλύτερα νέα; Η Apple «ερευνά» την έκδοση εκπτώσεων για πελάτες που ήδη αγόρασαν μπαταρίες αντικατάστασης στην πλήρη τιμή.

Η Apple απέστειλε την επιστολή σε απάντηση σε μια ερώτηση που έστειλε ο Thune τον Ιανουάριο.

Στην επιστολή που είχε ληφθεί από το The Verge, ο Thune ρωτάει συγκεκριμένα: «Αν οι καταναλωτές που πλήρωσαν την πλήρη τιμή, χωρίς την έκπτωση, για μια μπαταρία αντικατάστασης, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την απόδοση, θα πρέπει να επιτραπεί να ζητήσουν έκπτωση».

Η Apple παραδέχτηκε την επιβράδυνση των iPhones τον Δεκέμβριο του 2017. Το λογισμικό κυκλοφόρησε προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση των τηλεφώνων με παλαιότερες μπαταρίες. Αλλά όταν οι καταναλωτές το ανακάλυψαν αυτό, δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Έτσι, η Apple εξέδωσε στη συνέχεια μια απολογία και έριξε την τιμή της μπαταρίας αντικατάστασης από 79$ σε 29$. Αυτή η έκπτωση θα έδινε στους ήδη δυσαρεστημένους πελάτες της Apple 50$.

Η επιστολή παρέχει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα #batterygate. Η Apple άρχισε να διερευνά τα προβλήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας προκαλούσε απρόσμενες διακοπές λειτουργίας το φθινόπωρο του 2016. Στη συνέχεια, εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού τον Φεβρουάριο του 2017, για να αντιμετωπίσει το απρόσμενο πρόβλημα διακοπής λειτουργίας μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας (επιβράδυνση).

Ενώ η Apple υποστηρίζει ότι η ενημέρωση είχε σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και να μην προσελκύσει τους πελάτες να αγοράσουν νέα προϊόντα, ζήτησε ωστόσο συγνώμη και έδωσε σε μειωμένη τιμή τη μπαταρία αντικατάστασης στα τέλη του 2017. Σύμφωνα με το Reuters, η Apple ερευνάται ακόμα γι’ αυτό το θέμα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και από το U.S. Department of Justice and Securities and Exchange Commission για παραβίαση των νόμων ασφαλείας.

Πάρτε λοιπόν αυτές τις μπαταρίες όσο είναι ακόμα ζεστές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS