ΑρχικήinetH Google κατά της πειρατείας: 523.000.000 σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν το '16

H Google κατά της πειρατείας: 523.000.000 σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν το ’16

[su_heading size=”18″ margin=”40″]H Google, η εταιρεία πίσω από τη μεγαλύτερη μηχανής αναζήτησης στον πλανήτη, δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις σχετικά με την πορεία του αγώνα της κατά της πειρατείας. Φέτος, η εταιρεία κατάφερε να απομακρύνει 523 εκατομμύρια πειρατικούς συνδέσμους από το Google Search και θα συνεχίσει να αφαιρεί ακόμη περισσότερους τους επόμενους μήνες.[/su_heading]

Google

Η φετεινή έκδοση της έκθεσης με την ονομασία «Πώς η Google καταπολεμά την πειρατεία» ρίχνει φως στις δραστηριότητες των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίοι μάχονται με νύχια και με δόντια για την υπεράσπιση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται σε ετήσια βάση, συνοψίζει τις ενέργειες που διεξάγονται για την αφαίρεση των πειρατικών συνδέσμων και άλλου παράνομου υλικού, από τη βάση δεδομένων και τα αποτελέσματα αναζήτησης της Goοgle.

Η εταιρεία δέχεται εκατομμύρια αιτήματα κατάργησης πειρατικών urls κάθε εβδομάδα. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι τα αιτήματα που πραγματοποιούνται πλέον από τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε εβδομαδιαία βάση, υπερτερούν αριθμητικά των συνολικών αιτημάτων που δέχτηκε η Gοogle μεταξύ 1998 και 2010.

Ο λόγος πίσω από αυτή την τεράστια έκρηξη στον αριθμό των αιτημάτων είναι η αυξημένη ευαισθητοποίηση των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της online πειρατείας και του παράνομου υλικού που διακινείται στο διαδίκτυο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Gοοgle δέχτηκε συνολικά 19.204.517 αιτήματα απομάκρυνσης αποτελεσμάτων από το Gοοgle Search. Ποιος είναι όμως ο όγκος των συνολικών αιτημάτων που λαμβάνει η εταιρία σε ετήσια βάση; Σύμφωνα με το TorrentFreak, κατά τη διάρκεια του 2016 πραγματοποιήθηκαν, κατά προσέγγιση, 523 εκατομμύρια αιτήματα και ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να ανεβαίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS