ΑρχικήsecurityΔιαχειριστής "cryptocurrency hedge funds" κατηγορείται για κλοπή

Διαχειριστής “cryptocurrency hedge funds” κατηγορείται για κλοπή

Ο ιδρυτής δύο cryptocurrency hedge funds στη Νέα Υόρκη κατηγορείται για την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες.

cryptocurrency hedge funds
Διαχειριστής “cryptocurrency hedge funds” κατηγορείται για κλοπή

Ο κατηγορούμενος, που ονομάζεται Stefan He Qin και είναι ο ιδρυτής του Virgil Sigma Fund LP και του VQR Multistrategy Fund LP, έκλεβε τα κεφάλαια επενδυτών για “χρόνια”.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από το 2017 έως και το 2020, ο Qin ήταν ο διαχειριστής των δύο funds στη Νέα Υόρκη.

Ο 24χρονος Αυστραλός εξαπάτησε τους επενδυτές κάνοντάς τους να του δείξουν εμπιστοσύνη. Κατά τη διάρκεια των meetings και των κλήσεων με τους επενδυτές, ο Qin είπε ότι το Virgil Sigma ήταν κερδοφόρο κάθε μήνα (με εξαίρεση τον Μάρτιο του 2017) και ισχυρίστηκε ότι διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Qin δημιούργησε το VQR Multistrategy Fund LP. Αυτό το fund διέθετε 24 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό των επενδυτών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Qin καταχράστηκε τα κεφάλαια του Virgil Sigma για προσωπικά έξοδα, όπως για την ενοικίαση διαμερισμάτων, καθώς και για την πραγματοποίηση προσωπικών επενδύσεων.

Καθώς ο Qin συνέχιζε να προσποιείται ότι το hedge fund είχε ουσιαστικά κέρδη, όλο και περισσότεροι επενδυτές γίνονταν πελάτες του.

Διαχειριστής “cryptocurrency hedge funds” κατηγορείται για κλοπή

Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα άρχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το Virgil Sigma και έτσι αποφάσισε να κλέψει από το VQR για να μην καταλάβουν τίποτα οι επενδυτές. Τον Δεκέμβριο του 2020, μετέφερε όλα τα κεφάλαια στο Virgil Sigma.

Σε αυτό το σημείο, η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται.

Ο Stefan He Qin καταχράστηκε σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία από τα cryptocurrency funds που διαχειριζόταν, κλέβοντας τα χρήματα των επενδυτών, και ξοδεύοντάς τα για προσωπικές επενδύσεις, λέγοντας ψέματα στους επενδυτές για την απόδοση του fund και τη διαχείριση των χρημάτων τους“, σχολίασε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Τώρα, ο Qin περιμένει την καταδίκη του, έχοντας ομολογήσει την ενοχή του.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS