ΑρχικήinetXiaomi: Παρουσιάζει την τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης Mi Air Charge

Xiaomi: Παρουσιάζει την τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης Mi Air Charge

Η Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter τη νέα “τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης” με την ονομασία Mi Air Charge. Η εταιρεία λέει ότι η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης πολλών συσκευών ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζονται καλώδια και χωρίς να τοποθετούνται οι συσκευές σε βάσεις ασύρματης φόρτισης.

Xiaomi Mi Air Charge απομακρυσμένης φόρτισης

Αυτό το είδος απομακρυσμένης φόρτισης συζητιέται εδώ και χρόνια, αλλά καμία εταιρεία δεν το έχει προετοιμάσει και παρουσιάσει εμπορικά με επιτυχία. Η Xiaomi, όμως, είναι γνωστή για τις καινοτομίες της, ειδικά στην τεχνολογία φόρτισης, αφού έχει ήδη εισαγάγει ασύρματη φόρτιση 80W και ενσύρματη φόρτιση 120W. Εάν η εταιρεία καταφέρει να το φέρει στην αγορά και να μην μείνει απλά σε μια παρουσίαση, τότε θα μιλάμε για μια από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας.

Η Xiaomi έχει δώσει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα τεχνολογία Mi Air Charge. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η τεχνολογία είναι ικανή να παρέχει 5W σε μία συσκευή σε απόσταση μερικών μέτρων από τον “self-developed isolated charging pile”. Αυτό το charging pile διαθέτει 5 κεραίες για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης της κινητής συσκευής σας. Μετά τον προσδιορισμό της θέσης, ενεργοποιείται μια “δέσμη φόρτισης”. Για να λάβει αυτή τη “δέσμη”, η κινητή συσκευή θα πρέπει να διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα που θα μπορεί να δεχθεί αυτό το σήμα και να το μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η Xiaomi είπε ότι σε αυτή τη φάση, η τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης Mi Air Charge είναι απλά ένα demo. Η εταιρεία θέλει πολύ να φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα υλοποίησης που έχουν αντιμετωπίσει και άλλες εταιρείες.

Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επίδραση της τεχνολογία αυτής στην υγεία και σίγουρα θα πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αν έρθει η στιγμή να κυκλοφορήσει επίσημα.

Εάν η Xiaomi τα καταφέρει, θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στα smart home προϊόντα. Πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να το κάνουν στο παρελθόν. Περιμένουμε να δούμε αν η κινεζική εταιρεία θα είναι αυτή που θα το πετύχει.

Πηγή: XDA-Developers Android Forums

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS