ΑρχικήsecurityΤο doxing site "Enemies of the People" είναι ακόμα ενεργό!

Το doxing site “Enemies of the People” είναι ακόμα ενεργό!

Το doxing site “Enemies of the People” (EOTP), ένα site που ενθαρρύνει τη βία εναντίον αξιωματούχων των ΗΠΑ που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις αξιώσεις του Trump για απάτη στη ψηφοφορία, παραμένει ενεργό και συνεχίζει να εκθέτει προσωπικά δεδομένα ανθρώπων.

Enemies of the People

Το βασικό site είχε τεθεί εκτός σύνδεσης, πριν τη δημοσίευση μιας αναφοράς του FBI που έλεγε ότι πίσω από την εκστρατεία βρίσκονταν πιθανότατα Ιρανοί hackers. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, το site επανήλθε και εξέθεσε νέες προσωπικές πληροφορίες.

Το FBI ερευνά την υπόθεση

Το FBI προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η εκστρατεία του “Enemies of the People” συνεχίζεται και ότι οι επιτιθέμενοι απειλούν τη ζωή των αξιωματούχων των ομοσπονδιακών, κρατικών και ιδιωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, στέλνοντας απευθείας μηνύματα και emails.

Το FBI συνεχίζει να πιστεύει ότι πίσω από το “Enemies of the People” βρίσκονται Ιρανοί, προσθέτοντας ότι ένας αξιωματούχος έλαβε άμεσες απειλές και ένα screenshot που δείχνει “μια επικοινωνία μεταξύ των φορέων του EOTP και ενός άγνωστου ατόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την επιχείρηση“.

Οι ειδικοί εντόπισαν κι άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιήθηκαν για τη διανομή απειλητικών μηνυμάτων στους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Ακολουθεί μια λίστα με αυτούς τους λογαριασμούς:

  • enemiesofthepeople@tutanota.com
  • 6e.nemiesOfThepeople.e9@protonmail.com
  • 3e.nemiesOfThePeopl.e3@protonmail.com
  • 3e.nemiesOfThePeopl.e3@gmail.com
  • enemies0fthepe0ple[@]protonmail[.]com
  • EnemiesOfThePeople[@]protonmail[.]com
  • E.0.T.P[@]protonmail[.]com
  • enemiesofthenation[@]protonmail[.]com
  • ep.ep.ep2020[@]protonmail[.]com
  • Enemiesofthepeople[@]hotmail[.]com
  • @karakara63 (Twitter)
  • @E0TP (Parler)
  • @Eddie12ud342u (Parler)
  • @loriii2020 (Parler)
  • @riley1989 (Parler)

Η εκστρατεία “Enemies of the People” ενθαρρύνει πολίτες των ΗΠΑ να κάνουν πράγματα που αποσκοπούν στη διατάραξη της ειρηνικής μετάβασης της εξουσίας στον Biden ή στην παρενόχληση, απειλή και επίθεση σε άτομα που αναφέρονται στο site.

Οι διαχειριστές του site απαντούν στο FBI και την CISA

Στις 3 Ιανουαρίου, οι διαχειριστές του doxing site “Enemies of the People” δημοσίευσαν ένα μήνυμα στο οποίο αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ιράν.

Όταν επέστεψε, το site φιλοξενήθηκε σε μια υπηρεσία στη Μολδαβία. Όμως, λίγες μέρες αργότερα, οι διαχειριστές επέλεξαν τον hosting provider JustHost που εδρεύει στη Μόσχα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το FBI, υπάρχει και ένα Telegram channel, το οποίο εκθέτει εικόνες των ατόμων που έχουν πρόσφατα χαρακτηριστεί ως “εχθροί”. Τα προσωπικά δεδομένα αυτών των ανθρώπων εκτίθενται στο doxing site.

doxing

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν email και διευθύνσεις σπιτιού. Όλες οι εικόνες έχουν έναν ζωγραφισμένο στόχο στην κορυφή και στο κάτω μέρος αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο τα συγκεκριμένα άτομα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του site.

Ο στόχος ήταν να διαδοθούν αυτές οι πληροφορίες και μέσω άλλων καναλιών. Εκτός από το Telegram, οι φορείς της εκστρατείας προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν και το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK. Ωστόσο, το VK απέκλεισε τον λογαριασμό για παραβίαση των όρων υπηρεσίας.

Αυτή η εκστρατεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική συνεισφορά των υποστηρικτών. Ο διαχειριστής δικαιολόγησε την ανάγκη χρηματοδότησης λέγοντας ότι το “Enemies of the People” είναι ένα ακριβό project και χρειάζεται ενίσχυση για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις που “αντιμετωπίζουν την προδοσία στη χώρα μας”.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS