ΑρχικήsecurityJoker's Stash: Το μεγαλύτερο παράνομο φόρουμ για κάρτες κλείνει

Joker’s Stash: Το μεγαλύτερο παράνομο φόρουμ για κάρτες κλείνει

Το κλείσιμό του ανακοίνωσε το Joker’s Stash, το μεγαλύτερο φόρουμ για αγορά και πώληση δεδομένων κλεμμένων καρτών.

joker's stash

Συγκεκριμένα, το φόρουμ θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 15 Φεβρουαρίου του 2021.

Οι χρήστες του φόρουμ ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον διαχειριστή, οποίος ανακοίνωσε την απόφαση μέσω μηνυμάτων σε διάφορα παράνομα φόρουμ όπου προσέφερε μέχρι τώρα τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Intel 471, “η πτώση του Joker’s Stash έρχεται μετά από ένα πολύ ταραχώδες τέλος του 2020”.

Τον Οκτώβριο, ο παράγοντας που φέρεται να διαχειρίζεται τον ιστότοπο ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από COVID-19, περνώντας μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση επηρέασε τα φόρουμ του ιστότοπου, την ανανέωση αποθέματος και άλλες εργασίες“, ανέφερε η εταιρεία.

Η Intel 471 παρατήρησε επίσης ότι οι πελάτες του ιστότοπου παραπονιούνται ότι η ποιότητα των δεδομένων καρτών πληρωμής της διαδικτυακής αγοράς ήταν όλο και πιο κακή.

φόρουμ

Εκτός από αυτά τα περιστατικά ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2020, το FBI και η Interpol κατέβασαν επίσης τέσσερα domain που διαχειρίζεται το φόρουμ.

Οι διαχειριστές είχαν δηλώσει τότε, ότι τα συγκεκριμένα domain, χρησιμοποιούνταν ως διακομιστές μεσολάβησης, ώστε να επαναπροσανατολίζουν τους χρήστες στο site και δεν περιείχαν στοιχεία καρτών ή χρηστών.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι το άλλοτε «άφθαρτο» Joker’s Stash, είχε ανακαλυφθεί από τις αρχές είχε αντίκτυπο στην φήμη του και οι χρήστες άρχισαν να το εγκαταλείπουν.

Ο διαχειριστής του Joker’s Stash, δεν έδωσε τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση να κλείσει το φόρουμ, ωστόσο είναι πιθανό ότι αυτή οφείλεται στο περιστατικό με τις αρχές επιβολής του νόμου και τον φόβο ότι μπορεί κάποια στιγμή να ανακαλύψουν πιο σημαντικά domain.

Το Joker’s Stash αποτέλεσε μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις εγκλήματος στον κυβερνοχώρο τα τελευταία χρόνια.

Το κατάστημα εκτιμάται ότι έβγαλε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη, αν και αυτά τα χρήματα πηγαίνουν και στους ίδιους τους πωλητές“, δήλωσε ο Christopher Thomas, Intelligence Production Analyst της Gemini Advisory.

Μόνο το 2020, ο ιστότοπος δημοσίευσε προς πώληση περισσότερα από 35 εκατομμύρια αρχεία CP (card present) και περισσότερα από 8 εκατομμύρια αρχεία CNP (card not present).

Το 2020, οι σημαντικές παραβιάσεις του περιλάμβαναν το BIGBADABOOM-III (το οποίο έθεσε σε κίνδυνο το Wawa), το NIRVANA (το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τα Fine Burgers & Champagne French Bakery Cafe) και το BLAZINGSUN (το οποίο έθεσε σε κίνδυνο το Dickey’s Barbecue Pit)“, δήλωσε ο Thomas.

Ο διαχειριστής του Joker’s Stash, που λειτουργεί από τις 7 Οκτωβρίου 2014, ανέφερε ότι σκοπεύει να διαγράψει όλους τους διακομιστές και τα αντίγραφα ασφαλείας όταν τερματίσει τις λειτουργίες του τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ZDNet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS