ΑρχικήinetΆδικοι οι ψηφιακοί φόροι Τουρκίας και Ιταλίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Άδικοι οι ψηφιακοί φόροι Τουρκίας και Ιταλίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Οι ψηφιακοί φόροι που έχουν υιοθετηθεί από την Ινδία, την Ιταλία και την Τουρκία τα τελευταία χρόνια δημιουργούν διακρίσεις εις βάρος των εταιρειών των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

Η USTR, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τους φόρους ψηφιακών υπηρεσιών των τριών εθνών τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε ότι τις θεωρεί ασυνεπείς με τις διεθνείς φορολογικές αρχές, παράλογες και επιβαρύνουν/περιορίζουν το εμπόριο των ΗΠΑ.

Στις λεπτομερείς αναφορές της, τις οποίες δημοσίευσε το γραφείο, η USTR μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι ψηφιακοί φόροι (ή φόροι ψηφιακών υπηρεσιών) επηρέασαν εταιρείες όπως η Amazon, η Google, το Facebook, την Airbnb και το Twitter. Η USTR είπε ότι διενήργησε αυτές τις έρευνες βάσει του άρθρου 301 του αμερικανικού εμπορικού νόμου του 1974.

ψηφιακοί φόροι φόροι ψηφιακών υπηρεσιών
Άδικοι οι ψηφιακοί φόροι (ή φόροι ψηφιακών υπηρεσιών) Τουρκίας και Ιταλίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Η Ινδία, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά για τους γίγαντες της Silicon Valley Google και Facebook, εισήγαγε τους φόρους ψηφιακών υπηρεσιών το 2016 για να στοχεύσει τις ξένες εταιρείες.

Η έρευνα της USTR διαπίστωσε ότι το Νέο Δελχί φορολογούσε «πολυάριθμες κατηγορίες ψηφιακών υπηρεσιών που δεν βρίσκονταν κάτω από την κατηγορία των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν υιοθετηθεί σε όλο τον κόσμο» και ότι ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός για τις αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσε να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το ίδιο θέμα υπάρχει και με την Ινδία που δεν επιβάλλει παρόμοιους φόρους στις τοπικές εταιρείες.

Παρά τα ισχυρά ευρήματα για τους φόρους ψηφιακών υπηρεσιών τριών εθνών, η USTR είπε ότι δεν θα πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες «αυτή τη στιγμή», αλλά «θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις διαθέσιμες επιλογές».

Οι τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ υποστήριξαν στο παρελθόν τους όρους του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD). Ωστόσο, ο OECD, ο οποίος επί του παρόντος επεξεργάζεται τις τεχνικές λεπτομέρειες για συμφωνίες για περισσότερα από 100 έθνη, δεν υπολογίζει να ολοκληρώσει το έργο αυτό μέχρι τα μέσα του 2021. Αφού οι συμφωνίες του OECD δεν έχουν πραγματοποιηθεί, διάφορες χώρες προχωρούν με τις δικές τους versions των φόρων.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS