ΑρχικήinetΤι θα κάνει ο Biden με τον τεχνολογικό πόλεμο ενάντια στην Κίνα...

Τι θα κάνει ο Biden με τον τεχνολογικό πόλεμο ενάντια στην Κίνα που ξεκίνησε ο Trump;

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden φαίνεται πως δεν θα έχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση στον τεχνολογικό πόλεμο που ξεκίνησε ο Πρόεδρος Donald Trump ενάντια στην κινεζική βιομηχανία και της επιχειρήσεις της – αλλά ο Biden πιθανότατα θα είναι πιο στοχευμένος στην προσέγγιση του και θα συνεργαστεί με κάποιους συμμάχους, ανέφεραν κάποιοι ειδικοί επί του θέματος στο CNBC.

Trump Biden

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Trump προσπάθησε να αμφισβητήσει την τεχνολογική βιομηχανία της Κίνας μέσω κυρώσεων, εκτελεστικών εντολών και άλλων ενεργειών. Ο Biden πιθανότατα θα συνεχίσει μια τέτοια πολιτική.

«Ο Trump διέλυσε εντελώς τις σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Abishur Prakash, γεωπολιτικός ειδικός στο Κέντρο Καινοτομίας του Μέλλοντος (CIF), μια συμβουλευτική εταιρεία που εδρεύει στο Τορόντο.

Η κυβέρνηση του Trump έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών εναντίον μεγάλων κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας. Ένα παράδειγμα για το οποίο σας έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές είναι η Huawei, η οποία τέθηκε πέρυσι σε μια μαύρη λίστα των ΗΠΑ, γνωστή ως η λεγόμενη Entity List.

Συνεργασία με συμμάχους

Η προσέγγιση της μη συνεργασίας με τις τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας θα μπορούσε να συνεχιστεί υπό την προεδρία του Biden.

«Νομίζω ότι ο Biden θα εξακολουθήσει να βλέπει την τεχνολογία ως σημαντική πηγή ανταγωνισμού και θα συνεχίσει ορισμένες από τις προσεγγίσεις του Trump», δήλωσε ο Adam Segal, διευθυντής του προγράμματος «Πολιτική ψηφιακής και κυβερνοχώρου» στο Συμβούλιο των Foreign Relations (CFR).

«Η διαφορά είναι ότι η διαδικασία θα είναι πιο συνεργατική, τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τους συμμάχους, και θα επικεντρωθεί περισσότερο σε ένα στενότερο σύνολο τεχνολογιών», είπε στο CNBC.

Ο Paul Triolo, επικεφαλής της γεω-τεχνολογικής πρακτικής στον όμιλο Eurasia Group, συμφώνησε ότι η κυβέρνηση Biden θα συνεργαστεί με συμμάχους.

Ο Triolo είπε στο CNBC ότι η ομάδα του Biden θα «διευκρινίσει τι πρέπει να ελέγχεται στους τομείς των αναδυόμενων και των θεμελιωδών τεχνολογιών». Ορισμένοι από αυτούς τους τομείς θα περιλαμβάνουν την τεχνητή νοημοσύνη και την λεγόμενη κβαντική πληροφορική, την επόμενη γενιά υπολογιστών που χρησιμοποιεί την κβαντική φυσική για την επίλυση προβλημάτων που απαιτούν χρόνια για να λύσουν οι υπάρχοντες υπολογιστές.

Ο Prakash λέει ότι ο Biden πιθανότατα θα συνεχίσει την προσπάθεια του Trump να αποκλείσει τους Κινέζους προμηθευτές από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς. Η κυβέρνηση Trump πίεζε τους συμμάχους της χώρας να αποκόψουν την Huawei από τα δίκτυά τους. Η Αυστραλία, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο το έπραξαν.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο – η τεχνολογική μάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα συνεχιστεί και υπό την προεδρία του Biden.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρα πολλές επιλογές. Είτε θα επιτρέψουν στην Κίνα να κυριαρχήσει στον κόσμο μέσω της τεχνολογίας ή θα την ανταγωνιστούν με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Prakash.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS