ΑρχικήsecurityΑυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Αυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, με στόχο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία του απορρήτου, ως μέρος του όρκου της να διατηρήσει τα δεδομένα των πολιτών της ασφαλή. Η δημιουργία της ειδικής ομάδας που θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και στους κινδύνους προστασίας του απορρήτου, έρχεται ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση που υπέστη η κρατική κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με την υπουργό Εξυπηρέτησης Πελατών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Emma Hogan, που είναι και πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ομάδας.

Η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή 73 GB δεδομένων, τα οποία περιείχαν περίπου 4.000.000 έγγραφα, από λογαριασμούς email προσωπικού. Η παραβίαση επηρέασε 186.000 πελάτες.

Αυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Η Hogan, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων για την Κοινή Χρήση Δεδομένων πριν λίγες μέρες, δήλωσε τα ακόλουθα: «Από τότε που ανακαλύφθηκε η παραβίαση τον Απρίλιο, έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην κυβερνοασφάλεια, τόσο για να βοηθήσουμε τους πελάτες να ανακάμψουν όσο και για να κατανοήσουμε τί πήγε στραβά, πώς ένας χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τόσα πολλά δεδομένα πελατών που μας εμπιστεύτηκαν και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο.»

Παράλληλα με τη σύσταση της ομάδας, η Hogan επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Επιτροπή Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΝΝΟ για να ενσωματώσει αρχές για την προστασία του απορρήτου στον τρόπο “εργασίας”. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση άρχισε να ενσωματώνει στοιχεία τεχνολογιών ενίσχυσης του απορρήτου, αλλά παραδέχτηκε ότι σαφώς υπάρχει περιθώριο να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Αυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Όπως αναφέρει το ZDNet, τον Ιούνιο, η κυβέρνηση στην Αυστραλία ανακοίνωσε τις προθέσεις της να δημιουργήσει μια νέα στρατηγική κυβερνοασφάλειας, η οποία θα αντικαταστήσει τη στρατηγική που υφίσταται στον κυβερνοχώρο από το 2018. Το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος ασφαλείας ακολούθησε τη δέσμευση 240 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση των δυνατοτήτων κυβερνοασφάλειας στην Νέα Νότια Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για την προστασία των ήδη υπαρχόντων συστημάτων, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την αύξηση του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με αυτήν τη δέσμευση, η κυβέρνηση της ΝΝΟ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα κέντρο διαχείρισης ευπαθειών στο Bathurst, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϋ. Αυτό το κέντρο θα είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό, τη σάρωση και τη διαχείριση διαδικτυακών ευπαθειών και δεδομένων σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες. Από αυτήν τη δέσμευση των 240 εκατομμυρίων δολαρίων, 60 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για τη δημιουργία ενός “στρατού” ειδικών στον κυβερνοχώρο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS