ΑρχικήrapidalertΝέο νομοσχέδιο «τιμωρεί» το παράνομο streaming!

Νέο νομοσχέδιο «τιμωρεί» το παράνομο streaming!

Το 5.000 σελίδων νομοσχέδιο ανακούφισης COVID-19 προβλέπει την επιβολή αυστηρής τιμωρίας σε streamers που παρέχουν πειρατικά μεγάλο όγκο περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Ο νόμος περί προστασίας του νόμιμου streaming, ο οποίος θεσπίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από τον γερουσιαστή Thom Tillis, Ρεπουμπλικάνο από τη Βόρεια Καρολίνα, δεν στοχεύει περιστασιακούς χρήστες του Διαδικτύου.

Ο νόμος δεν ισχύει δηλαδή για άτομα που χρησιμοποιούν παράνομες υπηρεσίες streaming, για άτομα που έχουν πρόσβαση σε πειρατικά streams ή για άτομα που κάνουν εν αγνοία τους streaming σε αντίγραφα έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Αντίθετα, ο νόμος επικεντρώνεται στις εμπορικές, κερδοσκοπικές πειρατικές υπηρεσίες streaming, που κερδίζουν χρήματα από το παράνομο streaming υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Ο Tillis ανέφερε ότι αυτή η πρακτική κοστίζει στην οικονομία των ΗΠΑ περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό το νομοσχέδιο εκπονήθηκε με τη συμβολή δημιουργών, ομάδων χρηστών και τεχνολογικών εταιρειών, έχοντας ως στόχο την τιμωρία μόνο εγκληματικών οργανώσεων. Επομένως κανένας μεμονωμένος streamer δεν κινδυνεύει με δίωξη.

Το νομοσχέδιο ανακούφισης COVID-19 «τιμωρεί» το παράνομο streaming
Το νομοσχέδιο ανακούφισης COVID-19 «τιμωρεί» το παράνομο streaming

Εάν διωχθεί ποινικά κάποιος για παράνομο streaming, θα μπορούσε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη, για πολλαπλά αδικήματα, ή ακόμα και πρόστιμα.

Το διμερές νομοσχέδιο ανακούφισης COVID-19 έχει την υποστήριξη πέντε Δημοκρατικών γερουσιαστών και τεσσάρων Ρεπουμπλικάνων. Έχει επίσης την υποστήριξη δύο ομάδων: του Public Knowledge – μιας ομάδας υπεράσπισης καταναλωτών, η οποία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ειδικά προσαρμοσμένο», ώστε να μην επηρεάζει τους τακτικούς χρήστες του Διαδικτύου – και της Εθνικής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων, που δήλωσε ότι υποστηρίζει σθεναρά το νόμο.

Η Meredith Rose, ανώτερη σύμβουλος πολιτικής του Public Knowledge, δήλωσε τα εξής: «Εκτιμούμε την απόφαση του γερουσιαστή Tillis να δημοσιεύσει το κείμενο της πρότασής του, καθώς και την ηγετικότητά του στην προσέλκυση ομάδων καταναλωτών. Εκτιμούμε επίσης ότι ακούει τις ανησυχίες μας και εργάζεται για να αποτρέψει τον κίνδυνο για τελικούς χρήστες, νόμιμες ταινίες και πλατφόρμες streaming».

Το νομοσχέδιο ανακούφισης COVID-19 «τιμωρεί» το παράνομο streaming

Πέρυσι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ κατήγγειλε δύο προγραμματιστές υπολογιστών από το Λας Βέγκας για πειρατεία χιλιάδων ωρών τηλεοπτικών εκπομπών από το Netflix και το Hulu, τις οποίες παρείχαν στα websites “iStreamItAll” και “Jetflicks”.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας άντρας παραδέχτηκε πως κέρδισε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια από τις πειρατικές του δραστηριότητες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS