ΑρχικήHow ToΠώς μπορείτε να δείτε το "Κέντρο Ειδοποιήσεων" σε iPhone και iPad;

Πώς μπορείτε να δείτε το “Κέντρο Ειδοποιήσεων” σε iPhone και iPad;

Όσοι διαθέτουν iPhone ή iPad είναι εξοικειωμένοι με τις ειδοποιήσεις αλλά και με το πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν αυτές. Ωστόσο, η Apple παρέχει μια μοναδική τοποθεσία που ονομάζεται “Κέντρο ειδοποιήσεων”, όπου μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις της συσκευής σας.

Σε iPhone και iPad, το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι μια κεντρική διεπαφή για τον έλεγχο των ειδοποιήσεων στη συσκευή σας που έχουν ληφθεί από εφαρμογές ή από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Για να δείτε το Κέντρο ειδοποιήσεων ενώ το iPhone ή το iPad σας είναι ξεκλείδωτο, σύρετε προς τα κάτω από το κέντρο της άνω άκρης της οθόνης. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε να μην σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά άκρη της οθόνης, καθώς σε iPad και μοντέρνα iPhone χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, με αυτή την κίνηση ανοίγετε το Κέντρο ελέγχου. Όμως, από το iOS 14 και το iPadOS 14, μπορείτε επίσης να σύρετε προς τα κάτω από την επάνω αριστερή άκρη της οθόνης σας.

Πώς μπορείτε να δείτε το "Κέντρο Ειδοποιήσεων" σε iPhone και iPad;

Για να δείτε το Κέντρο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, σύρετε προς τα πάνω από το μέσο της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος πηγαίνοντας στα Ρυθμίσεις> Touch ID & Passcode ή Face ID & Passcode.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια ειδική οθόνη με τίτλο “Κέντρο ειδοποιήσεων” που εμφανίζει τις πρόσφατες ειδοποιήσεις. Εάν μια εφαρμογή έχει στείλει περισσότερες από μία ειδοποιήσεις, οι ειδοποιήσεις ενδέχεται να στοιβάζονται μαζί. Πατήστε τη στοίβα για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις.

Πώς μπορείτε να δείτε το "Κέντρο Ειδοποιήσεων" σε iPhone και iPad;

Στο Κέντρο ειδοποιήσεων, μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά σε μια συγκεκριμένη ειδοποίηση για να την ανοίξετε στην εφαρμογή προέλευσης. Εάν σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά, μπορείτε να διαγράψετε αυτήν την ειδοποίηση. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις ταυτόχρονα, πατήστε το μικρό κουμπί “X” δίπλα στην επικεφαλίδα “Κέντρο ειδοποιήσεων” και μετά πατήστε “Εκκαθάριση”.

Κέντρο Ειδοποιήσεων

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε ορισμένες ειδοποιήσεις από αυτήν την οθόνη, σύροντας αργά το δάχτυλό σας προς τα αριστερά σε ένα συννεφάκι ειδοποιήσεων και πατώντας “Διαχείριση” στις επιλογές που εμφανίζονται.

iPhone και iPad

Εάν οι ειδοποιήσεις σάς ενοχλούν, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ανά εφαρμογή πηγαίνοντας στα Ρυθμίσεις – Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, πατώντας μια εφαρμογή που θέλετε να διαχειριστείτε. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο ειδοποιήσεων που θέλετε να λαμβάνετε ή να απενεργοποιήσετε εντελώς.

Πηγή φωτογραφιών: howtogeek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS