ΑρχικήHow ToΤρόπος μεταφοράς καρτελών Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Τρόπος μεταφοράς καρτελών Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Μπορείτε να ορίσετε το Chrome το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο iPhone και το iPad σας και να το χρησιμοποιήσετε ως το μόνο πρόγραμμα περιήγησης σας για όλες τις συσκευές Apple. Όμως όπως και στο Safari, μπορείτε να μεταφέρετε τις ανοιχτές καρτέλες του Chrome μεταξύ των iPhone, iPad και Mac. Δείτε πώς.

Τρόπος μεταφοράς καρτελών Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό Google στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome για iPhone, iPad και Mac, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε καρτέλες μεταξύ όλων των συσκευών σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία “Sync” είναι ενεργοποιημένη.

Στο Chrome για Mac, κάντε κλικ στο κουμπί “Profile” και βεβαιωθείτε ότι λέει “Sync Is On”.

Chrome

Σε iPhone ή iPad, πατήστε το κουμπί “Menu” και ορίστε την επιλογή “Settings”.

Chrome

Εδώ, στο “Sync And Google Services”, βεβαιωθείτε ότι λέει “Sync Is On”.

Αυτή η ενέργεια θα εμφανίσει αυτόματα όλες τις ανοιχτές καρτέλες και συσκευές στον Google λογαριασμό σας. Η διαδικασία μεταφοράς καρτελών μεταξύ iPhone, iPad και Mac διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας.

Η μεταφορά καρτελών από το Chrome σε Mac στο iPhone και το iPad σας είναι αρκετά απλή.

Ανοίξτε τη σελίδα που θέλετε να “στείλετε” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη γραμμή URL. Εδώ, επιλέξτε το κουμπί “Transfer”. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε μία από τις συσκευές σας.

Chrome

Η καρτέλα θα μεταφερθεί στη συσκευή. Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή “Chrome” στο iPhone ή το iPad σας.

Θα δείτε ένα banner που θα αναφέρει ότι έχετε λάβει μια καρτέλα από άλλη συσκευή. Το banner θα εμφανιστεί μόνο για μερικά δευτερόλεπτα και μόλις φύγει, δεν υπάρχει τρόπος να το επαναφέρετε. Μετά, πατήστε το κουμπί “Open” για να ανοίξετε την καρτέλα.

Η μεταφορά μιας καρτέλας από iPhone ή iPad σε Mac (ή άλλο iPhone ή iPad) είναι μια πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Ανοίξτε τον ιστότοπο που θέλετε να μεταφέρετε σε άλλη συσκευή και πατήστε το κουμπί “Share” από τη γραμμή διευθύνσεων URL.

Εδώ, επιλέξτε “Send To Your Devices”.

Chrome

Θα δείτε όλες τις διαθέσιμες συσκευές. Επιλέξτε τη συσκευή σας, κάντε scroll προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή “Send To Your Device”.

Εάν “στείλατε” την καρτέλα στο Mac σας, θα δείτε μια ειδοποίηση σχετικά με αυτήν. Εάν κάνετε κλικ στην ειδοποίηση, θα ανοίξει ο ιστότοπος σε μια νέα καρτέλα.

Εάν στείλατε την καρτέλα στο iPad σας, θα δείτε ένα banner “Tab Received” στην εφαρμογή Chrome. Πατήστε το κουμπί “Open” για να ανοίξετε τον ιστότοπο σε μια νέα σελίδα.

Πώς να ανοίξετε καρτέλες Chrome από άλλες συσκευές της Apple

Η μεταφορά καρτελών είναι εξαιρετική εάν έχετε και τις δύο συσκευές ανοιχτές και τρέχουν την εφαρμογή Chrome. Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Open Tabs” στην ενότητα History του Chrome, μπορείτε να ανοίξετε τις καρτέλες από το iPhone ή το iPad σας χωρίς να τις αγγίξετε.

Για να το χρησιμοποιήσετε από την εφαρμογή Mac, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί “Menu”. Εδώ, μεταβείτε στην ενότητα “History”. Εδώ θα δείτε τις καρτέλες από όλες τις άλλες συσκευές σας. Κάντε κλικ σε έναν ιστότοπο για να τον ανοίξετε.

Chrome

Μπορείτε επίσης να δείτε όλες τις ανοιχτές καρτέλες από μια συγκεκριμένη συσκευή από την ενότητα History στο μενού. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το “Tabs From Other Devices” από το πλαϊνό μενού.

Σε iPhone ή iPad, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία από άλλες συσκευές του “tab switcher”. Ανοίξτε την εφαρμογή “Chrome” στο iPhone ή το iPad και πατήστε το κουμπί “Tabs”.

Chrome

Από το επάνω μέρος της οθόνης, μεταβείτε στην καρτέλα “Devices”. Κάντε scroll προς τα κάτω για να δείτε τις ανοιχτές καρτέλες από όλες τις άλλες συσκευές σας. Επιλέξτε μια ιστοσελίδα για να την ανοίξετε στο iPhone ή το iPad σας.

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμα όλα τα παραπάνω tips!

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS