Αρχικήsecurity4,5 εκατομμύρια εταιρικές συσκευές περιέχουν προσωπικά δεδομένα

4,5 εκατομμύρια εταιρικές συσκευές περιέχουν προσωπικά δεδομένα

Αυτή τη δύσκολη περίοδο, που λόγω της πανδημίας πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την εργασία τους ή έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα επιπλέον θέμα ασφάλειας των δεδομένων τους, καθώς οι μισές εταιρικές συσκευές που επιστρέφονται στους εργοδότες, εξακολουθούν να διαθέτουν προσωπικές πληροφορίες.

συσκευές

Σύμφωνα με έρευνα της υπηρεσίας διάθεσης περιουσιακών στοιχείων DSA Connect, το 26% των ατόμων χρειάστηκε να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Στο 50% των περιπτώσεων, αυτές οι συσκευές περιείχαν πληροφορίες όπως στοιχεία τραπεζικής και πιστωτικής κάρτας, προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και φωτογραφίες.

Η DSA Connect εκτιμά ότι μέχρι τώρα 4,5 εκατομμύρια συσκευές έχουν παραδοθεί σε εργοδότες.

Καθώς η Αγγλία αντιμετωπίζει ένα δεύτερο lockdown και άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνουν τους περιορισμούς τους, ο αριθμός των συσκευών που επιστρέφονται στους εργοδότες αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η DSA Connect ανέθεσε στην εταιρεία έρευνας αγοράς Consumer Intelligence να πραγματοποιήσει συνέντευξη με 1.029 άτομα από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου 2020.

Ο Harry Benham, πρόεδρος της DSA Connect, δήλωσε: «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν επιστραφεί στους εργοδότες λόγω του ότι το προσωπικό απολύθηκε ή βγήκε σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης.»

«Οι εργοδότες θα πρέπει να προσπαθήσουν να καθαρίσουν αυτές τις συσκευές επαγγελματικά, διασφαλίζοντας ότι όλα τα δεδομένα διαγράφονται από αυτές, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από το προσωπικό ή να πουληθούν. Δυστυχώς, σε πάρα πολλές περιπτώσεις αυτό δεν γίνεται σωστά και οι νέοι χρήστες αποκτούν κατά λάθος πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα που δεν θα έπρεπε να βλέπουν.»

Η πανδημία του COVID-19 έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας σε πολλές βιομηχανίες. Τον Οκτώβριο, η ανεργία αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών.

Πρόσφατη έρευνα από την Which?, έχει δείξει ότι όταν συμβαίνουν παραβιάσεις δεδομένων σε εταιρείες μετά από επίθεση στον κυβερνοχώρο, κλεμμένες πληροφορίες από συσκευές, όπως κωδικοί πρόσβασης ή πιστωτικές κάρτες και τραπεζικά στοιχεία μπορούν να πωληθούν σε απατεώνες. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα της Which?, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 46% των ανθρώπων των οποίων τα δεδομένα είχαν κλαπεί από hacker μετά από παραβίαση σε μια μεγάλη εταιρεία, συνέχισαν να βιώνουν απάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS