ΑρχικήsecurityΟι απάτες μέσω πιστωτικής κάρτας συνεχίζουν να αυξάνονται

Οι απάτες μέσω πιστωτικής κάρτας συνεχίζουν να αυξάνονται

Όπως αποκάλυψε μία νέα μελέτη, οι απάτες που πραγματοποιούνται με πιστωτικές κάρτες έχουν δει ιδιαίτερη αύξηση τον τελευταίο καιρό στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

απάτες

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 2020 υποβλήθηκαν τουλάχιστον 5.000 αναφορές για κλοπή ταυτότητας και από το σύνολο αυτό, περίπου 1.000 αφορούσαν απάτες μέσω πιστωτικής κάρτας.

Το News 10 μίλησε με τον Senior Credit Analyzer, Nathan Grant, σχετικά με την αύξηση των απατών μέσω πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Grant, κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί από τους χρήστες δεν ήταν σε θέση ή δεν ήθελαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε φυσικά καταστήματα, έτσι επέλεξαν να στραφούν στις ηλεκτρονικές αγορές, μία ενέργεια που τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

“Δεν θέλεις να ανησυχείς για την πιθανότατα ότι θα πέσεις θύμα απάτης αν ψωνίσεις από το Διαδίκτυο, αλλά σίγουρα στην εποχή μας, όπου όλα μπορούν να συμβούν, οι χρήστες πρέπει να σκέφτονται τέτοιου είδους πράγματα πριν και αφού κάνουν τις συνήθεις αγορές τους, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούν”, δήλωσε ο Grant.

Ο Grant λέει ότι είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί πριν πέσουμε θύματα ενός απατεώνα. Μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι χρήστες είναι τα παρακάτω:

  • Επιλέξτε ιστότοπους με HTTPS στον σύνδεσμο. Το “s” σημαίνει ότι είναι ασφαλής. Εάν εμφανίζεται ως HTTP, τότε ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi για συναλλαγές. Χρησιμοποιήστε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την αγορά ή πραγματοποιείστε τις αγορές σας χρησιμοποιώντας το Wi-Fi του σπιτιού σας.
  • Ποτέ μην δίνετε προσωπικά στοιχεία, εκτός αν πρόκειται για κάποιον που εμπιστεύεστε.

Ο Grant λέει ότι απλά βήματα όπως τα παραπάνω, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο να πέσει κάποιος θύμα απάτης. «Το γεγονός ότι οι απάτες με πιστωτικές κάρτες αυξάνονται, σημαίνει ότι οι διαδικτυακές συναλλαγές είναι πιο ριψοκίνδυνες από ποτέ και το μόνο που χρειάζεται για να διαρρεύσουν οι πληροφορίες σας και ενδεχομένως οι πληροφορίες εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια παραβίαση δεδομένων

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS