ΑρχικήUpdatesΟ Microsoft Edge δεν θέλει να χάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις

Ο Microsoft Edge δεν θέλει να χάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ο Microsoft Edge ενημερώθηκε με μια νέα δυνατότητα που κρύβει τα ενοχλητικά παράθυρα διαλόγου ειδοποιήσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούνται συνήθως από publishers ειδήσεων, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και websites για να συνεχίζουν να ενοχλούν τους χρήστες με συνδέσμους προς το περιεχόμενο τους, spam ή ακόμα και malware.

Microsoft Edge

Οι web browsers στέλνουν ειδοποιήσεις στους χρήστες μόνο όταν είναι ανοιχτοί στο παρασκήνιο. Εάν o browser δεν τρέχει στο παρασκήνιο, οι χρήστες ενδέχεται να χάσουν σημαντικές ενημερώσεις, όπως emails, ραντεβού ή υπενθυμίσεις που έχουν προγραμματιστεί μέσω website ή web app (PWA).

Ένα άλλο πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι οι χρήστες θα λάβουν όλες τις ειδοποιήσεις μαζεμένες κατά την εκκίνηση του browser.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η ενημέρωση του Microsoft Edge εισάγει τώρα μια νέα δυνατότητα που χρησιμοποιεί ένα νέο σύνολο από APIs για να στέλνει ειδοποιήσεις ακόμη και αν ο browser δεν τρέχει στο παρασκήνιο.

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows 10 να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ενώ ο Microsoft Edge είναι “κλειστός”. Η λειτουργία κυκλοφορεί τώρα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τον Edge 85 στα Windows 10 έκδοση 20H1 και νεότερη.

Η Microsoft επιτρέπει επίσης την υποστήριξη για notification badges στο taskbar/dock. Αυτή η δυνατότητα περιοριζόταν πάντα σε εγγενείς εφαρμογές, όπως Mail & Calendar, Teams, κ.λπ. και έρχεται τελικά στα Microsoft Edge PWAs και σε pinned ιστότοπους.

Προς το παρόν, το badging για PWAs λειτουργεί μόνο όταν το web app είναι ανοιχτό. Εάν κλείσετε τον browser ή το web app, δεν θα δείτε τα badges στο taskbar.

Μετά τις νέες ενημερώσεις του Chromium Edge Canary, τα PWAs θα υποστηρίξουν τελικά τα badges στο taskbar όταν η εφαρμογή δεν είναι ανοιχτή. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, η Microsoft συνιστά την αναβάθμιση σε Edge 85 (για PWAs) ή Edge 87 (για pinned ιστότοπους). Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο με Windows 10 version 20H1 ή νεότερη έκδοση.

Για τα website που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα συστήματα badging του Microsoft Edge, η Microsoft σας παρέχει επιπλέον πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS