ΑρχικήsecurityΟι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ανοίγουν ύποπτα email παρά τους κινδύνους ασφαλείας

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ανοίγουν ύποπτα email παρά τους κινδύνους ασφαλείας

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θέτουν όλο και περισσότερο σε κίνδυνο εταιρικά δεδομένα και συστήματα, καθώς δεν ακολουθούν την ασφάλεια των βέλτιστων πρακτικών, σύμφωνα με νέα έρευνα της Mimecast. Ο προμηθευτής ασφάλειας email διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι απ’όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν εταιρικές συσκευές, για να συντάξει την τελευταία του έκθεση, με τίτλο “Company-issued computers: What are employees really doing with them?”.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποθαρρυντικά, δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν την άρνηση των εργαζομένων να ακολουθήσουν τις προτεινόμενες πρακτικές ασφαλείας. Ειδικότερα, το 73% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί συχνά συσκευή που του παρέχεται από την εταιρεία για προσωπικές υποθέσεις, όπως ο έλεγχος email (47%), η πραγματοποίηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών (38%) και οι online αγορές (35%). Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, αν και οι περισσότεροι (96%) ερωτηθέντες δήλωσαν ότι γνώριζαν τις επιπτώσεις του να κάνουν κλικ σε κακόβουλους phishing συνδέσμους, περίπου οι μισοί (45%) ανοίγουν email που θεωρούν ύποπτα.

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ανοίγουν ύποπτα email παρά τους κινδύνους ασφαλείας

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το 64% ισχυρίστηκε ότι έλαβε ειδική εκπαίδευση πάνω στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ώστε να μην εκτίθεται σε ενδεχόμενους κινδύνους κατά την απομακρυσμένη εργασία. Επιπλέον, οι μισοί (45%) παραδέχτηκαν ότι δεν ανέφεραν τέτοια email στις ομάδες IT της εταιρείας τους.

Ο Μάικλ Μάντον, ανώτερος αντιπρόεδρος της εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση και το threat intelligence στη Mimecast, υποστήριξε ότι οι εταιρικές προσπάθειες για αλλαγή συμπεριφοράς αποτυγχάνουν.

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ανοίγουν ύποπτα email παρά τους κινδύνους ασφαλείας

Τα ευρήματα της έρευνας συμπίπτουν με εκείνα που δημοσίευσε η Trend Micro σε σχετική της έκθεση νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με την οποία το 39% των εργαζομένων που δουλεύουν απομακρυσμένα, έχει πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα μέσα από προσωπικές συσκευές και το 36% αυτών των συσκευών δεν έχουν καν τη στοιχειώδη προστασία με κωδικό πρόσβασης. Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι οι μισοί (52%) απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έχουν συσκευές IoT συνδεδεμένες στο οικιακό τους δίκτυο, κάτι που θα μπορούσε να τους εκθέσει σε πρόσθετους κινδύνους ασφαλείας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS