ΑρχικήsecurityFBI: Στηρίζει το Cyber Camp των ΗΠΑ για την εκπαίδευση νέων στο...

FBI: Στηρίζει το Cyber Camp των ΗΠΑ για την εκπαίδευση νέων στο IT και την κυβερνοασφάλεια

Το αμερικανικό διαστημικό και πυραυλικό κέντρο (USSRC) και το FBI συνεργάζονται έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του Cyber Camp των ΗΠΑ. Αυτό το camp είναι το νεότερο από τέσσερα προγράμματα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) του camp που θα ξεκινήσει ως πρωτοβουλία του USSRC, ένα μουσείο της Αλαμπάμα που προβάλλει τους πυραύλους, τα επιτεύγματα και τα αντικείμενα του προγράμματος των ΗΠΑ.

Ένα μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με στόχο την υποστήριξη του camp υπογράφηκε στις 21 Οκτωβρίου από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του FBI, Paul Abbate, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή και CEO του USSRC, Louie Ramirez.

FBI: Στηρίζει το Cyber Camp των ΗΠΑ για την εκπαίδευση νέων στο IT και την κυβερνοασφάλεια

Το USSRC ξεκίνησε το πρώτο Cyber Camp session στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017 με τη βοήθεια του Cyber Huntsville και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Huntsville. Η προσέλκυση Αμερικανών σπουδαστών στους κλάδους της επιστήμης των υπολογιστών και της κυβερνοασφάλειας είναι ο στόχος του camp.

Σύμφωνα με τους όρους του MoU, το FBI συμφώνησε να βοηθήσει το USSRC να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που θα περιλαμβάνει ρεαλιστικά σενάρια κυβερνοεπίθεσης και πραγματικές αποκρίσεις για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό τους. Οι σπουδαστές του Cyber Camp των ΗΠΑ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του FBI στο Redstone Arsenal και να μάθουν απευθείας από ειδικούς του κλάδους της πληροφορικής και της κυβερνοασφάλειας.

FBI: Στηρίζει το Cyber Camp των ΗΠΑ για την εκπαίδευση νέων στο IT και την κυβερνοασφάλεια

Στο πλαίσιο του MoU, το FBI θα κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα στον κυβερνοχώρο στους σπουδαστές του Cyber Camp ενώ παράλληλα θα τους παρέχει ενημέρωση για τις προοπτικές καριέρας και εργασίας στο τμήμα του κυβερνοχώρου του FBI. Το USSRC συμφώνησε να στηρίξει το FBI στο δημόσιο πρόγραμμά του και σε πρωτοβουλίες για νέους στον κυβερνο-εκπαιδευτικό τομέα.

O Abbate τόνισε ότι η περιπλοκότητα που χαρακτηρίζει το περιβάλλον του κυβερνοχώρου σήμερα καθιστά αναγκαίες τις συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Επεσήμανε ακόμη την ευχαρίστησή του από την ευκαιρία συνεργασίας με το USSRC, με απώτερο στόχο να καλλιεργήσουν μια νέα γενιά ταλέντων στον κυβερνοχώρο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS