ΑρχικήsecurityΔραματική αύξηση των IoT συσκευών που έχουν μολυνθεί από hackers

Δραματική αύξηση των IoT συσκευών που έχουν μολυνθεί από hackers

IoT
Δραματική αύξηση των IoT συσκευών που έχουν μολυνθεί από hackers

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Nokia, οι μολύνσεις Internet of Things (IoT) συσκευών έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Η έκθεση “Threat Intelligence Report 2020” τη εταιρείας αποκάλυψε ότι οι μολυσμένες IoT συσκευές αποτελούν πλέον σχεδόν το ένα τρίτο (32,7%) του συνόλου αυτών των συσκευών. Το 2019, το ποσοστό ήταν 16,2%.

Η Nokia υποστήριξε ότι τα ποσοστά μόλυνσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ορατότητα των συσκευών στο Διαδίκτυο.

Σε δίκτυα όπου οι συσκευές εκχωρούνται συνήθως σε δημόσιες διευθύνσεις IP, βρίσκουμε υψηλό ποσοστό μόλυνσης IoT. Σε δίκτυα όπου χρησιμοποιείται CGNAT (carrier grade NAT), το ποσοστό μόλυνσης μειώνεται σημαντικά, επειδή οι ευάλωτες συσκευές δεν είναι ορατές στη σάρωση δικτύου“, ανέφερε η έκθεση.

Με την είσοδο του 5G, όχι μόνο ο αριθμός των συσκευών IoT θα αυξηθεί δραματικά, αλλά και το ποσοστό εκείνων των συσκευών που θα είναι προσβάσιμες απευθείας από το Διαδίκτυο“.

Η Nokia προειδοποίησε ότι και άλλες πτυχές του 5G θα φέρουν στην επιφάνεια νέες προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών: συγκεκριμένα το Network Function Virtualization (NFV) και το Software-defined Networking (SDN). Αυτά τα στοιχεία μπορεί να ενέχουν κινδύνους για τους CSPs.

Δραματική αύξηση των IoT συσκευών που έχουν μολυνθεί από hackers

Η υποδομή δικτύου των CSPs γίνεται πιο προσιτή στους εισβολείς, επομένως στοχεύονται όλο και περισσότερο από εξειδικευμένους εγκληματίες του κυβερνοχώρου“.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, οι διαφορετικές χρήσεις του 5G θα δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για επιθέσεις.

Η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί σε δίκτυα από την αρχή, καλύπτοντας όλα τα μέρη του οικοσυστήματος, αλλά με διαχείριση από ένα κεντρικό σημείο ελέγχου. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Nokia, η αυτοματοποιημένη οργάνωση και διαχείριση καθώς και οι προληπτικοί έλεγχοι ασφαλείας αποτελούν βασικά στοιχεία.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS