ΑρχικήsecurityΜέλος του ρωσικού "Project Lakhta" κατηγορείται για συνομωσία απάτης κατά των ΗΠΑ

Μέλος του ρωσικού “Project Lakhta” κατηγορείται για συνομωσία απάτης κατά των ΗΠΑ

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κατατέθηκε καταγγελία στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια εναντίον ενός Ρώσου υπηκόου, ο οποίος είναι μέλος ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την διατάραξη του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ. Ο 27χρονος διευθυντής του Project Lakhta, Artem Mikhaylovich Lifshits, από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατηγορείται για συνομωσία απάτης, κατά την οποία χρησιμοποιούσε αναγνωριστικά που είχαν κλαπεί από πολίτες των ΗΠΑ, για το άνοιγμα “δόλιων” λογαριασμών σε τράπεζες και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 27χρονος Lifshits φέρεται να συνωμότησε με άλλα μέλη του Project Lakhta για να αποκτήσει μέσα αναγνώρισης πραγματικών προσώπων των ΗΠΑ, τα οποία οι συνωμότες στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να ανοίξουν “δόλιους” λογαριασμούς σε τράπεζες και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, στα ονόματα των θυμάτων. Επιπλέον, ο Lifshits και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στη συνομωσία απάτης φαίνεται να χρησιμοποιούσαν αυτούς τους λογαριασμούς τόσο για την προώθηση των δραστηριοτήτων επιρροής του Prοject Lakhta όσο και για το προσωπικό οικονομικό όφελος.

Ρωσία vs ΗΠΑ-συνομωσία απάτης

Το Project Lakhta, με έδρα τη Ρωσία, δημιουργήθηκε με στόχο να εκτελεί πολιτικές και εκλογικές παρεμβάσεις. Τα μέλη του έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συνομωσίες που αφορούσαν παρεμβάσεις στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, κατά τις οποίες χρησιμοποίησαν social media και email για να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν το διχαστικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο που στοχεύει ένα κοινό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), εκτιμάται ότι από τον Μάιο του 2014, στόχος του Project Lakhta ήταν να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία των ΗΠΑ και να εξαπλώσει τη δυσπιστία προς τους υποψηφίους και το πολιτικό σύστημα της χώρας γενικότερα.

Ρωσία Project Lakhta

Τα προηγούμενα έξι χρόνια, το Project Lakhta προσπαθούσε να κρύψει τις δραστηριότητές του, λειτουργώντας μέσω ορισμένων οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Έρευνας Διαδικτύου (IRA). Το Τμήμα Μεταφραστών, στο οποίο το Lifshits έχει διαδραματίσει διαχειριστικό ρόλο από τον Ιανουάριο του 2017, φέρεται να είναι υπεύθυνο για μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων επιρροής του Project Lakhta. Ακόμη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Project Lakhta να εκμεταλλευτεί διάφορες συγκυρίες και γεγονότα στην Αμερική και να στρέψει τους πολίτες εναντίον του πολιτικού συστήματος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

συνομωσία απάτης vs ΗΠΑ (FBI ανακοίνωση)

Επιπλέον, το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) όρισε τον Lifshits και δύο άλλα μέλη του Project Lakhta για κυρώσεις με βάση την κακόβουλη δραστηριότητα που περιγράφεται στην καταγγελία.

Ο Artem Mikhaylovich Lifshits είναι ένας ακόμα Ρώσος υπήκοος που κατηγορείται στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια για εμπλοκή σε συνωμοσία με θύματα αληθινά πρόσωπα και ιδρύματα των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές θα ερευνήσουν διεξοδικά υπόλογους κυβερνοεγκληματίες που βρίσκονται στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, οι οποίες χρησιμεύουν ως ασφαλή “καταφύγια” για αυτό το είδος εγκληματικής δραστηριότητας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS