ΑρχικήinetUber: Θα ζητάει από τους επιβάτες να βγάζουν selfie φορώντας μάσκα!

Uber: Θα ζητάει από τους επιβάτες να βγάζουν selfie φορώντας μάσκα!

Το Uber απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των διαδρομών, αλλά τώρα ίσως χρειαστεί να το αποδεικνύουν. Η εταιρία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κυκλοφορήσει μια τεχνολογία εντός της εφαρμογής που θα ζητάει από τους επιβάτες βγάλουν selfie με τις μάσκες τους.

uber
Uber: Θα ζητάει από τους επιβάτες να βγάζουν selfie φορώντας μάσκα!

Στόχος της νέας δυνατότητας είναι να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, που έχει μολύνει πλέον περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα και σκότωσε σχεδόν 850.000 παγκοσμίως. Το Uber παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία selfie μάσκας τον Μάιο, όταν άρχισε να απαιτεί από τους οδηγούς να τραβήξουν μια φωτογραφία με τη μάσκα τους πριν ξεκινήσουν τη δουλειά κάθε μέρα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η υπευθυνότητα πρέπει να είναι αμφίδρομη,» έγραψε την Τρίτη ο Sachin Kansal, παγκόσμιος επικεφαλής προϊόντων ασφάλειας του Uber, σε δημοσίευση στο blog του. «Γι ‘αυτό επεκτείνουμε την ίδια τεχνολογία και στους επιβάτες.»

Ωστόσο, οι επιβάτες δε θα πρέπει να βγάλουν selfie πριν από κάθε διαδρομή, αλλά εάν ο οδηγός αναφέρει έναν επιβάτη επειδή δεν φοράει μάσκα. Όσοι δε φορούν μάσκα, δε θα μπορούν να κάνουν τη διαδρομή.

Οι οδηγοί Uber λένε ότι βίωσαν μια δύσκολη περίοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί έχουν αναφέρει ότι μολύνθηκαν από τον ιό, ενώ τουλάχιστον έξι είναι γνωστό ότι πέθαναν. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνέστησαν στους ανθρώπους να αποφεύγουν να κάθονται σε κλειστούς χώρους με ξένους, όπως ένα αυτοκίνητο, για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Τους τελευταίους μήνες, το Uber έχει εργαστεί για να κάνει τις διαδρομές ασφαλέστερες. Τον Μάιο, ανέπτυξε την εφαρμογή για να βεβαιωθεί ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας της πανδημίας. Για παράδειγμα, πριν από κάθε ταξίδι, οι οδηγοί και οι επιβάτες πρέπει να συμφωνήσουν στη λίστα Go Online Checklist, με περιεχόμενα όπως η κάλυψη προσώπου, η διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και κανένας να μην κάθεται στο μπροστινό κάθισμα.

Uber: Θα ζητάει από τους επιβάτες να βγάζουν selfie φορώντας μάσκα!

Με την τεχνολογία επαλήθευσης μάσκας, το Uber δήλωσε ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια οδηγοί έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια επαληθεύσεις από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία, πριν από τρεις μήνες. Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τη μάσκα ως αντικείμενο στη φωτογραφία και δεν επεξεργάζεται βιομετρικές πληροφορίες σε άτομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS