ΑρχικήsecurityΠρόστιμο $ 250 εκατομμυρίων αντιμετωπίζει το Twitter

Πρόστιμο $ 250 εκατομμυρίων αντιμετωπίζει το Twitter

Πρόστιμο 250 εκατομμυρίων δολαρίων κινδυνεύει να πληρώσει το Twitter, για κατάχρηση των δεδομένων των χρηστών του, που όπως ανακάλυψαν οι προσωπικές πληροφορίες ασφαλείας τους χρησιμοποιούνταν για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων.

Twitter

Όπως ανέφερε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι φοβάται ότι θα της επιβληθεί μία τεράστια τιμωρία από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2011 και 2019.

Το Twitter παραδέχτηκε ότι «κατά λάθος» έλαβε αριθμούς τηλεφώνου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία παρέχονται για λόγους ασφαλείας 2FA και τα χρησιμοποίησε για να προωθήσει την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

Στην κατάθεση, η εταιρεία δήλωσε ότι έλαβε μία καταγγελία από την FCA στις 28 Ιουλίου, για παραβίαση μιας εντολής συναίνεσης του 2011 που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, με σκοπό να αποτρέψει το Twitter να παραπλανήσει τους χρήστες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων του.

 «Η εταιρεία εκτιμά ότι το εύρος των πιθανών ζημιών σε αυτό το θέμα είναι 150 έως 250 εκατομμύρια δολάρια και έχει καταγράψει ένα δεδουλευμένο ποσό 150 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε το Twitter.

«Το ζήτημα παραμένει άλυτο και δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ως προς το χρονοδιάγραμμα ή τους όρους οποιουδήποτε τελικού αποτελέσματος.»

Τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η παραβίαση, το Twitter είπε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσοι χρήστες είχαν επηρεαστεί.

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντιστοιχίστηκαν με λίστες μάρκετινγκ τρίτων που παρέχονται από διαφημιζόμενους χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα “προσαρμοσμένου κοινού” της εταιρείας, η οποία βοηθά τους εμπόρους να στοχεύουν συγκεκριμένους χρήστες.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Facebook δέχθηκε πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την FTC για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός παρόμοιου με αυτό που διαπράχθηκε από το Twitter. Τα νέα ακολουθούν την είδηση ενός μεγάλου Twitter hack που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, το οποίο επηρέασε λογαριασμούς διάσημων χρηστών, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos και ο Barack Obama.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS