ΑρχικήsecurityΤο Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερς που φαίνεται να συνδέονται με την Κίνα. Η Κίνα και το Βατικανό αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο διαπραγματεύσεις για να ανανεώσουν μια συμφωνία για τον έλεγχο της Καθολικής Εκκλησίας στην Κίνα. Οι Κινέζοι ηγέτες ίσως ψάχνουν ένα πλεονέκτημα – την εσωτερική γνώση σχετικά με το πώς η Αγία Έδρα σχεδίαζε να προσεγγίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την Recorded Future, μια εταιρεία που ερευνά τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Η έκθεση αναφέρει ότι οι χάκερς είχαν ως στόχο το Βατικανό, την Επισκοπή του Χονγκ Κονγκ και τον επικεφαλής της, de facto εκπρόσωπο του Πάπα στην Κίνα. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα χρησιμοποίησε malware για να αποκτήσει πρόσβαση στα εσωτερικά δίκτυα του Βατικανού.

Βατικανό χάκερς

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Recorded Future ανέφεραν πως ανακάλυψαν μια ύποπτη εκστρατεία που χρηματοδοτείται από την Κίνα και στοχεύει πολλές οντότητες υψηλού προφίλ, οι οποίες συνδέονται με την Καθολική Εκκλησία, πριν από την ενδεχόμενη ανανέωση της ιστορικής συμφωνίας Κίνας-Βατικανού, τον Σεπτέμβριο του 2020. Στόχος των επιθέσεων ήταν, μεταξύ άλλων, επικοινωνίες μεταξύ της Επισκοπής του Χονγκ Κονγκ και του Βατικανού, ενώ τα εργαλεία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν παρόμοια με αυτά των πιστοποιημένων κυβερνοεπιθέσεων από ομάδες που υποστηρίζονται από την κινεζική κυβέρνηση.

Βατικανό

Εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Κίνα είναι “ένθερμος υπερασπιστής” της κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι απαιτούνται επαρκείς, τεκμηριωμένες και σαφείς αποδείξεις και όχι εικασίες και σενάρια. Το Πεκίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του σε απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων, υποστηρίζοντας ότι το ίδιο είναι θύμα τέτοιων απειλών. Η κυβερνοεπίθεση ακολουθεί μία σπάνια συνάντηση μεταξύ του Πεκίνου και του Υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού στη Γερμανία νωρίτερα φέτος. Επρόκειτο για την υψηλότερου επιπέδου επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών εδώ και δεκαετίες.

Κίνα χάκερς

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες φαίνεται να βελτιώνονται σταθερά και τον Σεπτέμβριο αναμενόταν να υπογραφεί η ανανέωση της προσωρινής διετούς συμφωνίας για τη λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας στην Κίνα. Επιπλέον, Κινέζοι αντιπρόσωποι θα μετέβαιναν στο Βατικανό στο πλαίσιο των συνομιλιών, όμως, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δεν είναι γνωστό αν ή πότε θα ταξιδέψουν, όπως ανέφερε πηγή από το Βατικανό. Η πηγή, που μίλησε στο Reuters πριν την αναφορά σχετικά με τις επιθέσεις, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ακόμα αν η συμφωνία θα ανανεωθεί αυτόματα λόγω της πανδημίας, και για πόσο χρόνο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS