Σάββατο, 4 Ιουλίου, 18:18
Αρχική security CISA: Ηλεκτρονικές απειλές για τα ερευνητικά κέντρα COVID-19

CISA: Ηλεκτρονικές απειλές για τα ερευνητικά κέντρα COVID-19

Ο Bryan Ware, Γενικός Διευθυντής κυβερνοασφαλείας της υπηρεσίας «Cybersecurity and Infrastructure Security Agency» ή αλλιώς CISA, είπε ότι η  κυβέρνηση της Αμερικής έχει μια μυστική λίστα με ιδρύματα έρευνας για τον κοροναϊό, στα οποία θα δώσει προηγμένο cyber security.

CISA: Ηλεκτρονικές απειλές για τα ερευνητικά κέντρα COVID-19

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, DHC, έστειλε χιλιάδες εξατομικευμένες ειδοποιήσεις για πιθανές ευπάθειες στον ιατρικό τομέα. Τα συγκεκριμένα μηνύματα δεν αποτελούν ένδειξη παραβίασης, αλλά παρέχουν μια προεπισκόπηση των δυνητικών στόχων των hackers στην ιατρική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο που μίλησε την Τετάρτη, σε διαδικτυακό σεμινάριο της εταιρείας κυβερνοασφαλείας «CrowdStrike», οι ειδοποιήσεις άρχισαν να στέλνονται από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19.

Η λίστα των οργανώσεων που αναφέρονται στο CISA ως ιδρύματα «Επιπέδου 1», είναι μια σειρά λιγότερο από 100 πανεπιστημίων και φαρμακευτικών εταιρειών, που δουλεύουν στη δημιουργία και την κατανομή εμβολίων ή άλλων θεραπειών για τον ιό. Όλα αποτελούν στόχο για την ελίτ των hackers.

«Με τον ερχομό της πανδημίας του COVID-19 συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της υγείας,» ανέφερε ο Ware στο email του.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως έχει χειριστεί η κυβέρνηση τις απειλές για τον κυβερνοχώρο κατά την κρίση του κοροναϊού, απειλές από εξελιγμένους χάκερ, με κρατική υποστήριξη.

Τον Μάιο, η CISA και το FBI εξέδωσαν προειδοποίηση για την Κίνα, ισχυριζόμενοι ότι εμπλέκεται σε μια ισχυρή εκστρατεία hacking για ιδρύματα που ερευνούν τον κοροναϊό, ως συνέχεια της μακροχρόνιας εκστρατείας για υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Εκτός από αυτό, οι ερευνητές εντόπισαν παρόμοια καμπάνια από το Ιράν, χωρίς βέβαια να είναι ξεκάθαρο πόσο αποτελεσματικές είναι οι προσπάθειες τους.

Η πρώτη βαθμίδα του καταλόγου αποτελεί μέρος της αποστολής της CISA, που αρχικά αναφέρθηκε ως «Project Taken», μετά το απόσπασμα που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο ο διευθυντής της υπηρεσίας, Chris Krebs. To όνομα είναι μια αναφορά στην ταινία του Liam Neeson, στην οποία «ο πρωταγωνιστής στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους κακούς ότι θα χρησιμοποιήσει τις ιδιαίτερες δεξιότητές του για να προστατεύσει αυτά που έχουν σημασία για εκείνον, » είπε ο Ware.

Η υπηρεσία θεωρεί ότι όλα αυτά είναι μέρος της πρωτοβουλίας που ο Donald Trump αποκαλεί «Operation Warp Speed», μια προσπάθεια για την επιτάχυνση της έρευνας του εμβολίου του COVID-19.

CISA: Ηλεκτρονικές απειλές για τα ερευνητικά κέντρα COVID-19
CISA: Ηλεκτρονικές απειλές για τα ερευνητικά κέντρα COVID-19

«Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ιδρύματα του επιπέδου 1, ζητώντας από τους συνεργάτες μας να τα προσέχουν».

Όσες από τις οργανώσεις, που αναφέρονται στη λίστα, το επιθυμούν, μπορούν να δώσουν τις συσκευές με τις οποίες συνδέονται στο ίντερνετ, για έλεγχο ευπαθειών.

Το FBI και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών, επιμελούνται την περίφημη λίστα. Η CISA συγκεντρώνει τις πληροφορίες για τις πιθανές απειλές του κυβερνοχώρου, από διάφορους οργανισμούς, όπως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, και ομάδες «Slack» υπαλλήλων της  κυβερνοασφαλείας.

«Παρατηρήσαμε αυξημένες ενδείξεις κρίσιμων ευπαθειών, και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο τομέας ανταποκρίθηκε πιο γρήγορα από ότι κάθε άλλος. Δεν έχουμε πιάσει ακόμα τον στόχο μας, αλλά έχουμε κάνει εμφανή πρόοδο,» πρόσθεσε ο Ware.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

COVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

H American Red Cross εξετάζει το αίμα που έχει προέλθει από δωρεές, και ψάχνει για αντισώματα του COVID-19 που θα της δώσουν...

Ψηφιακός μετασχηματισμός και επιχειρήσεις: Τι σημαίνει η αποτυχία του;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί συνήθως για τις επιχειρήσεις ένα μέσο για να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους και να απαλλαγούν από μεθόδους που...

Covaxin: Η Ινδία κυκλοφορεί εμβόλιο για τον COVID-19 τον Αύγουστο

Ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει την κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ οι κλινικές δοκιμές έχουν ξεκινήσει σε πολλές χώρες του κόσμου....

iOS 13.5.1: Χρήστες iPhone αναφέρουν προβλήματα με τη μπαταρία

Έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό κάποια αλλαγή στο iPhone σας; Μήπως, για παράδειγμα τελειώνει γρήγορα η μπαταρία...

Avaddon ransomware: Επιτίθεται μέσα από τις μακροεντολές του Excel 4.0

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι το Avaddon ransomware εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα μέσω μιας παλιάς τεχνικής που ξανά ήρθε στο προσκήνιο. Οι...

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές του App Store της Κίνας αν δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης.

Αυστραλία: Χιλιάδες λογαριασμοί του MyGov πωλούνται στο Dark Web

Οι προσβάσεις περισσότερων από 3600 λογαριασμών MyGov πωλούνται στο dark web, εκθέτοντας δυνητικά χιλιάδες Αυστραλούς σε απάτες και κλοπές ταυτοτήτων.
00:03:03

Party Time: Δείτε TV με τους φίλους σας στο διαδίκτυο

Party Time: Δείτε TV με τους φίλους σας στο διαδίκτυο Ώρα για ένα διαφορετικό party από όσα έχετε συνηθίσει, βλέποντας τις αγαπημένες...

CISA και FBI προειδοποιούν τις επιχειρήσεις για τους κινδύνους του Tor

Το Cybersecurity and Infrastructure Security Agency  (CISA) και το Federal Bureau of Investigation (FBI) εξέδωσαν μία προειδοποίηση προς τις επιχειρήσεις σχετικά με...

openSUSE: Κυκλοφόρησε η νέα στεθερή έκδοση Leap 15.2

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η επόμενη σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος openSUSE. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού,...