ΑρχικήinetCOVID-19: Απαγόρευση εισόδου των Αμερικάνων σε χώρες της Ευρώπης

COVID-19: Απαγόρευση εισόδου των Αμερικάνων σε χώρες της Ευρώπης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η είσοδος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να απαγορευτεί για τους κατοίκους της Αμερικής, λόγω του COVID-19!

covid-19
COVID-19: Απαγόρευση εισόδου των Αμερικάνων σε χώρες της Ευρώπης

Η είδηση ήρθε από το «New York Times», και όπως αναφέρει υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην επιτραπεί η διέλευση των Αμερικάνων από τα σύνορα της Ευρώπης. Αιτία του ενδεχόμενου αποκλεισμού τους φαίνεται να είναι η ανεπαρκής αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, από την πλευρά της Αμερικής. 

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία έρευνας του πανεπιστημίου «Johns Hopkins», κατά τη διάρκεια της κρίσης οι ΗΠΑ σημείωσαν πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού COVID-19, δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών συγκριτικά με τις άλλες χώρες.

Η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων της Αμερικής ακολουθεί τις ανάλογες αποφάσεις για τους τουρίστες των αμέσως επόμενων χωρών στην κατάταξη με τα περισσότερα κρούσματα, της Βραζιλίας και της Ρωσίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο πιθανές λίστες, οι οποίες θα ορίζουν ποιοι  θα έχουν πρόσβαση στην Ευρώπη. Κριτήριο για την απόφαση και τη διαμόρφωση της τελικής λίστας, θα είναι το πόσο καλά χειρίστηκε την κρίση η κάθε χώρα. Με βάση το Times, η Κίνα φαίνεται να βρίσκεται και στις δύο λίστες, ενώ η Αμερική σε καμία από αυτές.

Από τον Μάρτιο που έγινε το μεγάλο ξέσπασμα του COVID-19, είχαν ήδη απαγορευτεί οι επισκέψεις σε αυτές τις χώρες, για τους ταξιδιώτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση κάποιων περιπτώσεων. Η απόφαση για να ανοίξουν τα σύνορ Αμερικής, Ρωσσίας και Βραζιλίας, θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα, εν όψει και του ανοίγματος των συνόρων της ΕΕ.

Απαγόρευση εισόδου Ευρώπη
COVID-19: Απαγόρευση εισόδου των Αμερικάνων σε χώρες της Ευρώπης

Παγκοσμίως έχουν αναφερθεί πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό COVID-19.

Ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις απαιτήσεις της πανδημίας του κοροναϊού και κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έξαρση, η Αμερική συνεχίζει να μετρά κρούσματα και να αυξάνει τον κατάλογό της.

Παρόλα αυτά, ο αποκλεισμός των Αμερικάνων λόγω του COVID-19, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρώπης, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες της, για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και τουρισμό. Επομένως είναι μια απόφαση που η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί αρκετά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS