ΑρχικήinetNvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

nvidia arm
Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

H Arm εξαγοράστηκε από τη SoftBank Group Corp., πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι Nvidia και Arm στοχεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι πληροφοριοδότες ζητώντας να μην ταυτοποιηθούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Μια συμφωνία για την Arm θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο των ημιαγωγών, των τελευταίων χρόνων, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν. Η τεχνολογία της Arm, υποστηρίζει chip σε προϊόντα όπως οι συσκευές Apple.

Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν περισσότερο ή και να καταρρεύσουν, λένε τα στοιχεία. Η SoftBank μπορεί να αξιολογήσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την Nvidia, ενώ εκπρόσωποι των Nvidia, SoftBank και Arm αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οποιαδήποτε συμφωνία με την Nvidia, η οποία είναι πελάτης της Arm, πιθανότατα θα πυροδοτούσε ρυθμιστικό έλεγχο καθώς και κύμα αντιδράσεων από άλλους χρήστες της τεχνολογίας της εταιρείας. Άλλοι πελάτες Arm θα μπορούσαν να απαιτήσουν διαβεβαιώσεις ότι ένας νέος ιδιοκτήτης θα συνέχιζε να παρέχει ίση πρόσβαση στο σύνολο εντολών του Arm. Τέτοιες ανησυχίες είχαν ως αποτέλεσμα η SoftBank, μια ουδέτερη εταιρεία, να αγοράσει την Arm την τελευταία φορά που ήταν προς πώληση.

Ο δισεκατομμυριούχος Masayoshi Son έχει πουλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της SoftBank, καθώς επιδιώκει να εξοφλήσει το χρέος στον Ιαπωνικό όμιλο.

Η SoftBank διερευνά επιλογές για έξοδο από ολόκληρη την Arm ή κάποιου μεριδίου της, μέσω πώλησης ή μέσω δημόσιας λίστας μετοχών. Η εταιρεία σχεδίασης chip θα μπορούσε να γίνει δημόσια ακόμα και το επόμενο έτος, εάν η SoftBank αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την επιλογή, είπαν οι πληροφοριοδότες.

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Arm γίνεται όλο και πιο πολύτιμη καθώς η εταιρεία πιέζει να χρησιμοποιηθεί η αρχιτεκτονική της σε περισσότερα έξυπνα αυτοκίνητα, κέντρα δεδομένων και εργαλεία δικτύωσης, κάτι που εξηγεί την πρόθεση της Nvidia.

Η εταιρεία θα μπορούσε να αξίζει $44 δισεκατομμύρια εάν επιδιώξει μια αρχική δημόσια προσφορά το επόμενο έτος, μια εκτίμηση που μπορεί να αυξηθεί σε $68 δισεκατομμύρια έως το 2025, σύμφωνα με το New Street Research LLP.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS