ΑρχικήBusinessΟι εργαζόμενοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας υποφέρουν από burnout

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας υποφέρουν από burnout

Νέα έρευνα από το Chartered Institute of Information Security του Ηνωμένου Βασιλείου (CIISec) δείχνει ότι η υπερκόπωση και το burnout παραμένουν πολύ σημαντικά προβλήματα για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η μελέτη σχεδόν 450 επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δείχνει ότι το 54 τοις εκατό των ερωτηθέντων είτε έχουν εγκαταλείψει μια δουλειά λόγω υπερβολικής εργασίας ή εξάντλησης (burnout), είτε έχουν εργαστεί με κάποιον που έχει παραιτηθεί για τους παραπάνω λόγους.

burnout

Η έλλειψη πόρων φαίνεται να είναι ένας παράγοντας σε αυτό, καθώς το 82% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι προϋπολογισμοί ασφαλείας δεν συμβαδίζουν με τα αυξανόμενα επίπεδα απειλών. Ταυτόχρονα, οι διακοπές ή οι πολυάσχολες περίοδοι, όταν οι ομάδες ασφαλείας είναι μικρότερες, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το άγχος και τον κίνδυνο για τον οργανισμό. Το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων λένε ότι οι επιχειρήσεις τους απλώς ελπίζουν να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι.

“Δυστυχώς, οι ομάδες ασφαλείας πιθανότατα θα υποστούν μεγαλύτερη πίεση το 2020, καθώς το ξέσπασμα του COVID-19 και οι επακόλουθες συνέπειές του έχουν βαθιές επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς και την ικανότητα λειτουργίας των επιχειρήσεων“, λέει η Amanda Finch, Διευθύνων Σύμβουλος της CIISec. “Ο κλάδος πρέπει να μάθει πώς να κάνει περισσότερα με λιγότερα, αφού οι κίνδυνοι θα αυξηθούν. Για να αποφευχθεί αυτό, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα άτομα με τις σωστές δεξιότητες, δίνοντάς τους τη βοήθεια που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις τεχνικές δεξιότητες, αλλά και για τις δεξιότητες των ανθρώπων που θα είναι απαραίτητες για να δοθεί στους οργανισμούς μια κουλτούρα επικεντρωμένη στην ασφάλεια που μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη πίεση. “

Οι κορυφαίοι λόγοι που δίνονται για το προσωπικό που εγκαταλείπει αυτές τις θέσεις εργασίας είναι η έλλειψη ευκαιριών ή εξέλιξης, η κακή διαχείριση και τέλος η κακή αμοιβή.

Η CIISec εξέτασε επίσης τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που εργάζονται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας διαπιστώνοντας ότι οι γυναίκες πληρώνονται σημαντικά λιγότερο κατά μέσο όρο ή έχουν χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες.

“Η αντιμετώπιση της έλλειψης ποικιλομορφίας στη βιομηχανία δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης”, προσθέτει η Finch. “Ξεκλειδώνει επίσης τις δεξιότητες και τα ταλέντα ενός ολόκληρου φάσματος ανθρώπων που θα μπορούσαν συλλογικά να αναζωογονήσουν τον κλάδο και να βοηθήσουν στη μείωση της τεράστιας πίεσης που δέχονται πολλές ομάδες ασφαλείας λόγω του burnout. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε και οι δύο για να προσελκύσουμε νέο αίμα σε μια καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, και να διασφαλίσουμε ότι εκείνοι που είναι ήδη σε αυτές τις θέσεις θέλουν να παραμείνουν. Η κατανόηση του γιατί οι άνθρωποι μένουν – και γιατί φεύγουν – είναι η αρχή της οικοδόμησης ενός ανθεκτικού εργατικού δυναμικού που μπορεί να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS